20 AUG
2012

Lorini's in Tijdrit Paaslo

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2012-08-20 09:35   |   37x bekeken

Onder zeer hete en winderige omstandigheden reden Jan Plagge en Benjamin van Elburg op 18 augustus de koppeltijdrit in Paasloo. Tijdens de verkenning van het rondje werd duidelijk wat Ralph Greupink, die eerder al individueel had gereden,  bedoelde met het zeer zware stuk tegen de wind in. Het rondje begon met twee kilometer tussen de bomen, natuurlijk met wind mee. Daarna volgde het gehele stuk wind tegen zonder enige vorm van beschutting en werd afgesloten met een stuk vals plat. Vervolgens was er een goed lopend stuk met de wind vol mee tot de finish. De koppels moesten twee ronden rijden.


 


Jan Plagge had aangegeven geen goede benen te hebben maar legde het tempo direct hoog, waarna ik begon aan het beukwerk tegen de wind in. Jan moest diep gaan maar kon de laatste paar kilometer van het eerste rondje het tempo goed de hoogte in brengen en met de wind mee tikten we 50 km/h aan. Het tweede rondje begon dan ook gezwind, toch begon de hitte zijn tol te eisen en zakte de snelheid tegen de wind in tot 38 km/h. Zwoegend bereikten we het stuk wind mee om alles er uit te persen richting de finish. Onder het genot van een koude cola waren we blij verrast met de 12de plaats van de 24 deelnemende koppels.


 


Ook Gert Mulderij deed mee in de koppeltijdrit en werd 10e, Bart Huiskes eindigde als 22e (verkeerd gereden) en ook HWV'er Hans Bakhuis deed mee aan de koppeltijdrit. Ralph Greupink eindigde individueel als 12e. 

Laatste wijziging: 2012-08-20 09:35