20 AUG
2012

Lorini's Lip & Luisman sterk in Oldenzaal; Winst in Twente Cup!

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2012-08-20 09:46   |   36x bekeken

Aan de start in het broeiende Oldenzaal in het criterium voor Elite en Amateurs stonden namens HWV-Lorini Bert Lip, Niels Luisman en Jeroen Wemekamp. Op het spel stond de winst in het Twente Cup klassement, een klassement over 3 criteriums in Markelo, Goor en Oldenzaal, waar Bert aan de leiding ging. 


 


Ruim 50 renners waren naar Oldenzaal gekomen ondanks de hitte voor de wedstrijd door het centrum van Oldenzaal. De wedstrijd kwam rustig op gang, en Niels schoof direct goed op naar voren. Ook Jeroen reed naar voren, maar kreeg na een aantal ronden toch last van de warmte en stapte eerder uit de wedstrijd. Niels reed een geweldige wedstrijd, nadat hij in Markelo de sprint van het peloton won, reed hij vandaag tussen de Elite renners gemakkelijk van voren en ging een aantal keer zelf in de aanval. 


 


Lange tijd reden er 3 renners voorop, tot een achtervolgend groepje met daarin Bert de aansluiting wist te maken. De kopgroep van 10 kreeg nooit meer dan 25 seconden voorsprong en de samenwerking was niet goed. Op 6 ronden voor het einde was de voorsprong geslonken tot 15 seconden, waarna op 3 ronden voor de finish alles weer bij elkaar kwam. Op dat moment ontsnapten drie renners die snel een voorsprong opbouwden. Bert besefte dat met een top 10 notering het klassement in elk geval binnen was, maar dat er ook vandaag veel mogelijk was. Echter in het peloton keek iedereen elkaar aan, en snel kwam het besef dat er voor plek 4 gesprint ging worden. Bert ging van vroeg aan, maar door de bochtige laatste 300 meter kon hij de sprint winnen en eindigde als 4e. Niels reed een sterke eindsprint en werd knap 19e in zijn eerste Elite criterium, een uitzonderlijke prestatie. 


 


Met een 3e, 2e en 4e plek in respectievelijk Markelo, Goor en Oldenzaal was het klassement ruim binnen voor Bert met in totaal 60 punten. Tweede werd René Nijhuis (ook Amateur!) met 36 punten en derde Roel de Vries met 35 punten. 

Laatste wijziging: 2012-08-20 09:46