20 SEP
2012

Voorbeschouwing Ploegentijdritten

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2012-09-20 07:33   |   38x bekeken

Het einde van het wegseizoen is in zicht, maar eerst zal de lichtblauwe HWV-Lorini trein nog deelnemen aan maar liefst 3 ploegentijdritten in de komende anderhalve week. Dit zijn de ploegentijdrit in Valkenburg tijdens de WK, de ploegentijdrit in Stavoren (gecombineerd met een koppeltijdrit) en uiteindelijk de kers op de taart, het NCK in de kop van Groningen bij het Lauwersmeer. Een korte voorbeschouwing:


 


Valkenburg | Vrijdag 21 September


Om deel te nemen aan deze ploegentijdrit moest men zich eerst plaatsten via regionale selectie wedstrijden. Het Lorini team, bestaande uit Gerko Amsink, Bert Lip, Gert Mulderij en Han Peeneman, deed dat in de ploegentijdrit in Emmen met een knappe 3e plek ondanks een verkeerde weg ingestuurd te zijn. Deze 4 mannen zullen ook in Valkenburg aan de start staan, voor precies 1 ronde op het WK parcours, met daarin de Bemelerberg en de Cauberg. Zoals al bij de profs te zien was, zal vooral de Cauberg een beslissende rol gaan spelen. Met 120 teams aan het vertrek is de doelstelling een top-20 plaats.


 


Stavoren | Zondag 23 September


Ook in een andere uithoek van het land zal de weg worden opgegeten door de HWV-Lorini locomotief. Op Zondag zullen Klaas Bolks, Ralph Greupink, Jan Plagge en Benjamin van Elburg van start gaan in de ploegentijdrit van Stavoren over een afstand van 30km, maar zullen daarvoor ook nog de koppeltijdrit over 20km moeten rijden, wat een verplicht onderdeel van de wedstrijd vormt. Klaas zal met Ralph een duo vormen, terwijl Benjamin samen met Jan de strijd aangaat. Vanwege een complex bonificatie systeem, zal Benjamin en Jan ruim een minuut sneller moeten zijn dan Klaas en Ralph om hun te verslaan, wat uiteraard zeer spannend gaat worden. Verslag volgt.Het parcours in stavoren.


 


Nationale Club Kampioenschappen (NCK) | Zaterdag 29 September


Op 29 September om 15:13:30 is het dan weer tijd voor een al meer dan 100 jaar oude traditie, de nationale club kampioenschappen tijdrijden. Dit jaar zal deze voor het eerst worden verreden in het Lauwersmeer gebied, waar een aantrekkelijk parcours is uitgezet langs het Lauwersmeer en de zeedijk, wat het aantal bochten sterk verminderd heeft. Ook de iets kortere afstand van 42.7 km (was 49.5 km) zal eraan bijdragen dat de gemiddelde snelheid van de winnaar ruim boven de 50 km/uur zal liggen. Namens HWV-Lorini zullen de volgende zes renners de club eer verdedigen:


 


- Gert Mulderij


- Bert Lip


- Han Peeneman


- Gerko Amsink


- Benjamin van Elburg


- Bart Huiskes


 


Traditioneel mogen professionals meedoen met hun club, wat betekent dat het startveld van 75 teams behoorlijk wat kwaliteit heeft. Onze beide professionals Albert en Gary hebben sponsorverplichtingen, en daarom zullen we met een volledig amateur team van start gaan. De doelstelling zal dan ook zijn om de 30e plek van vorig jaar te gaan verbeteren, wat een behoorlijke opgave zal worden. Waar onze club vorig jaar met een gemiddelde van 46.1 km/uur (met een lekke band) 30e werd, zal om deze prestatie te verbeteren de snelheid naar boven de 47 km/uur moeten. 


 


Uiteraard is iedereen welkom om mee te gaan om onze jongens aan te moedigen en er met zijn allen een leuke dag van te maken als afsluiting van het wielerseizoen! 


 Het NCK parcours met start en finish in Zoutkamp.

Laatste wijziging: 2012-09-20 07:33