30 SEP
2012

NCK: Geweldige afsluiting seizoen ondanks tegenvallend resultaat

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2012-09-30 09:58   |   49x bekeken

Een 42e klassering op de Nationale Club Kampioenschappen voldoet niet aan de doelstelling die Team HWV-Lorini zichzelf had gestelt, maar het geeft weer eens te meer aan dat het niveau van dit kampioenschap er niet om liegt. Ondanks dit tegenvallende resultaat, was het wederom een geweldige dag die de afsluiting van een succesvol en gezellig wegseizoen markeerde. Het verslag van de dag:


 


NCK 2012 HWV HardenbergDe mannen die de windkracht 6 moesten gaan trotseren waren dit jaar Bert Lip, Han Peeneman, Gert Mulderij, Gerko Amsink, Benjamin van Elburg en Bart Huiskes. Het scheelde niet veel of Ralph Greupink zou zijn ingevallen voor Gert Mulderij, die last had van zijn ondertussen befaamde NCK syndroom (denken dat hij ziek is, de nacht voor het NCK). Ook de entourage was weer compleet, Klaas Bolks als ploegleider, Henry Kappert als mecanichien en Stein, Marcel en Gerben voor de support. Na een korte sessie op de rollerbank gingen we inrijden op de weg, om feeling te krijgen met de verschroeiend harde wind op het open terrein. Terwijl duidelijk werd dat Gert in orde was, zakte de moraal bij Han diep weg. Na een peptalk van Ralph, die ooit 2e op het NCK werd, zag hij het weer zitten en zo stonden we om stipt 15:13:30 klaar om te vertrekken. 


 


Bert nam de start en in slagorde volgden Han, Gerko, Gert, Benjamin en Bart en zo stormde HWV-Hardenberg Lorini Bikewear, oftewel Team Lorini, het Militaire Kazerne terrein af. Meteen beukte de wind op de Lorini-trein in waar Bart al snel het slachtoffer van werd. Hij moest na een bocht een klein gaatje dichten, maar in een ploegentijdrit is er bijna geen tijd voor herstel, en zo gingen we met 5 verder. De eerste 6 km langs het Lauwersmeer stond de wind op de kant, waarna we rechtsaf draaiden en langs de zeedijk de wind vol in de rug kregen. De teller ging omhoog naar de 61 km/uur, maar na enkele kilometers boog de weg bijna niet merkbaar naar rechts af, waardoor de wind van schuin achter kwam. Nu begonnen de benen van de Lorini's langzaam pijn te doen, en overwacht was Gerko degene die we verloren. Nu mochten we niemand meer verliezen, wat betekende dat Benjamin op karakter in zijn 2e NCK de finish zou moeten halen, wat hij meer dan dat deed. 


 


Aan het eind van de kustweg kwam Han goed op stoom, waar hij de eerst 5 km vooral hoofdschuddend doorbracht. We trokken goed door, maar in Hoornhuizen na 20 km mistte Han een bocht, maar herstelde zich vrij snel en sloot weer aan bij de rest. Na 23 km, vlak voor het dorpje Kleine Huisjes, werden we ingehaald door de Peddelaars Hoogeveen. Hier sloegen we rechtsaf, waardoor de wind weer op de kant kwam. Met de Peddelaars in zicht hadden we een mooi richtpunt, en met Klaas die ons vooruit schreeuwde vanuit de auto achter ons verloren we niet al teveel tijd. Na 28 km in Den Hoorn sloegen we opnieuw rechtsaf en nu kregen we de wind vol tegen. Beukend tegen de windkracht 6 in reden we toch nog rond de 42 km/uur, en iedereen draaide vol mee. Bert voelde zich echter een stuk minder worden, en er was nog altijd ruim 10km te rijden, alles wind tegen. Iedereen had in die laatste 15 km wind tegen zo wel z'n goede en slechte momenten, maar als team sloegen we ons er samen goed doorheen. Met 5 km te gaan was er nog een viaduct wind tegen die als een knuppel op de benen sloeg, en de laatste 4 km over een open vlakte had meer weg van een wilde dollemansrit door het Groningse land dan een heerlijk lopende sneltrein. Maar we konden nog iets versnellen naar het einde toe, en in een all-out eindsprint kwamen we over de finish in een tijd van 56:37, wat neerkomt op een gemiddelde snelheid van 44.29 kilometer per uur. 


 


Uitgeput kwamen we terug bij de auto's en na gedoucht te hebben in de barakken van de kazerne, werd de race alweer driftig nabesproken. Vervolgens werd het kampement ingepakt en de fietsen op de auto gezet voor de rit richting Spier, waar er traditioneel met een etentje werd afgesloten.


 


Foto's volgen spoedig!


 


Uitslag: http://www.nckwielrennen.nl/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=36

Laatste wijziging: 2012-09-30 09:58