22 OKT
2012

Lorini veldrijders rijden hard in GOW-competitie: Niels Luisman 2e in klassement

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2012-10-22 21:14   |   43x bekeken

Jeroen Wemekamp en Niels Luisman zijn namens HWV-Lorini dit jaar actief in de GOW competitie. Zaterdag 13 oktober stond de eerste cross op het programma, deze werd verreden in Zutphen. Op een verlicht parcours werd om 20:00 uur het startschot gegeven voor de elite/beloften en amateurs. Door de regen was het net aangelegde crossparcours veranderd in een waar modderbad. De parcoursbouwers waren er in geslaagd om op een kleine oppervlakte een technisch parcours met veel draaien en keren uit te zetten. In combinatie met de modder werd het deze cross flink afzien. Jeroen en Niels stonden met de start achteraan en het was dus zaak om toch zo snel mogelijk naar voren te komen. Jeroen kende een goede start, schoof snel op naar voren maar bleek conditoneel nog niet op het juiste niveau om dit vast te houden. Hij reed in een groot deelnemersveld naar een 24e plek. Niels was ook veroordeeld tot een inhaalrace en haalde renner voor renner terug en dit ging aardig goed. Op een gegeven moment kwam zelfs de 4e amateur in koers in zicht. Een combinatie van maken van kleine foutjes en het glibberige parcours resulteerden in een aantal glijpartijen waardoor Niels de aansluiting steeds verloor en telkens weer een gat dicht moest rijden. Uiteindelijk finishte hij op een 6e plek bij de amateurs. 
 
Op zondag 21 oktober stond de tweede afspraak in de GOW competitie gepland, ditmaal in Vorden-Lochem. Daar aangekomen kwamen Jeroen en Niels onze voorzitter Klaas tegen. Hij bleek er al een wedstrijd op te hebben zitten bij de Masters 50+. Op één van de technische stukken met veel draaien en keren tussen de bomen bleek hij te zijn gevallen. Gelukkig een valpartij zonder erg, maar hierdoor was de wedstrijd voor Klaas wel gelopen. Hij finishte uiteindelijk op een 18e plek. 
Ook ditmaal weer een sterk deelnemersveld bij de elite/beloften en amateurs. Hieruit blijkt maar weer is dat er ook in de GOW wedstrijden keihard gereden wordt en dat deze wedstrijden van een hoog niveau zijn. Vandaag een mooi parcours, wat draaien en keren door het bos en een aantal lange stroken waar flink gas gegeven kon worden. Vanaf de start lag het tempo ontzettend hoog, voor Niels zaak om zo lang mogelijk bij te blijven. Na de eerste ronde was het veld al uit elkaar getrokken, Niels reed met een aantal andere renners zo rond plek 10 overall, Jeroen reed wat verder van achter. Voorin bleek Niels in staat het tempo hoog te houden, steeds verder op te schuiven naar de renners voor hem. Het was zaak om het tempo hoog te houden om zo een mooie uitslag neer te zetten. Niels reed in een groepje met twee andere amateurs renners en 2 elite/beloften renners. Het laatste rondje kwam hij op kop door en trok vervolgens het tempo nog maar is omhoog om zo de 4e plek veilig te stellen. Deze tempoversnelling bleek voor de andere renners net wat teveel gevraagd en zodoende kwam Niels als 4e amateur, 7e overall over de finish. Jeroen heeft nog een aantal wedstrijden nodig om weer op het niveau van vorig cross seizoen te komen, maar ook hij zal in de loop van de wedstrijden zijn mannetje zeker weer staan. In deze cross bleek Jeroen al weer beter in staat tempo te houden en hij finishte vervolgens op een 25e plaats bij de amateurs.
 
Zaterdag a.s. staat onze eigen GOW cross rondom de Oldemeijer op het programma. Kijkend naar de voorgaande twee GOW wedstrijden zal er ook dit keer weer een sterk deelnemersveld aan de start verschijnen. In combinatie met het prachtige parcours zullen alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd aanwezig zijn. Renners zullen tot het uiterste moeten gaan om op dit parcours, dat ook niet zal misstaan als nationale wedstrijd, een goede uitslag neer te zetten.

Laatste wijziging: 2012-10-22 21:14