9 DEC
2012

Top Weekend voor Niels Luisman: 3e in GOW Oldebroek & Lemelerveld + VERSLAG

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2012-12-09 21:21   |   43x bekeken

Op indrukwekkende wijze heeft Niels Luisman zowel in de GOW Oldebroek als de GOW Lemelerveld beslag weten te leggen op de derde plek. Het verslag:


 


Zaterdag 7 december was het wit en ijzig koud. Door de vele sneeuwval was de nationale cross in Amersfoort op vrijdagavond al afgelast. Om die reden stond HWV-Lorini renner Niels Luisman aan de start van de GOW in Oldebroek. Op het clubparcours van ATB vereniging Oldebroek was het spekglad en in combinatie met de vele bochten werd er veel van het technisch vermogen van de renners gevraagd. Na een redelijke start slaagde Niels er in de eerste ronde al in om op te schuiven naar de voorsten in koers. "Ik kon goed snelheid houden en kwam de bochten goed door, waardoor ik steeds dichter bij de renners voor mij kwam. Helaas waren de eerste twee renners al te ver uitgelopen om nog bij te halen. Al met al ben ik zeker tevreden met dit resultaat!", aldus Niels. 

Een wereld van verschil was het zondag. In Lemelerveld kregen de renners rond de zwemvijver op het Heidepark een technisch en modderig rondje voorgeschoteld. Aan het begin van de week leek deze wedstrijd nog niet door te gaan maar door de inzet van een aantal vrijwilligers en Kokkie Bikes kon de wedstrijd toch doorgang vinden. Dat het een echt crossrondje was, bleek al tijdens het inrijden. Door de vele korte klimmetjes en de dikke modderstroken was het extra zwaar en dit was ook terug te zien in de wedstrijd. Niels startte vanaf de tweede rij en vond al direct aansluiting met de voorsten in de wedstrijd. Thuisrijder Jeroen Wessel ging er vanaf de start direct vandoor en liet alle renners achter zich. Daarachter was het knokken voor iedere plek. Niels kon aansluiten bij de nummer 2 in de wedstrijd, maar kwam vervolgens wat moeite in de dikke modderstroken. Hij verloor de aansluiting en werd vervolgens ingehaald door een Elite renner. In de voorlaatste ronde leek Niels nog dichtbij de nummer 3 in de wedstrijd te komen, maar slaagde hier niet in. Het verschil met de renners achter zich was inmiddels al flink opgelopen waardoor Niels als 4e in de wedstrijd en als 3e amateur finishte. Voor een tweede dag op rij dus een mooi resultaat! 


 


Uitslag GOW Lemelerveld

1 Wessel, Jeroen Amateurs 50,1
2 Germs, Daan Amateurs 45
3 Luisman, Niels Amateurs 41
4 Rorije, Wouter Amateurs 38
5 Broer, Rik Amateurs 35
6 Slagman, Patrice Amateurs 33
7 Beldman, Bjorn Amateurs 31
8 Kok, Vincent Amateurs 27
9 Hessels, Mark Amateurs 25
10 Winters, Arno Amateurs 24

 


Uitslag GOW Oldebroek

1 Scheffer, Marcel Amateurs 50,1
2 Broer, Rik Amateurs 45
3 Luisman, Niels Amateurs 41
4 Slagman, Patrice Amateurs 38
5 Tuin, Ferdinand Amateurs 35
6 Pleij, Riny Amateurs 33
7 van Putten Derk-Jan Amateurs 31
8 Temmink, Pim Amateurs 29
9 Slaghekke, Jorn Amateurs 27
10 van Zanten, Fred Amateurs 25
Laatste wijziging: 2012-12-09 21:21