8 JAN
2013

Sterke resultaten voor Lorini-crosser Niels Luisman

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2013-01-10 00:00   |   95x bekeken

In het weekend van 29 en 30 december stonden er voor HWV-Lorini crosser Niels Luisman twee crossen op het programma. Op zaterdag reisde Niels met een aantal andere Twentse crossers af naar het Duitse Herford om daar deel tenemen aan een wedstrijd behorend tot de Deutschland Cup. Samen met Atse ten Brinke en Maarten Nijland startte Niels om 15:00 uur in de Elite categorie. Op een loodzwaar rondje en in een ijzersterk deelnemersveld van ruim 65 renners reed Niels een goede wedstrijd. Het was zaak om de krachten goed te verdelen, aangezien de wedstrijd 60 minuten duurde, daar waar een nationale cross in Nederland 40 minuten duurt. Na een goede start viel Niels in het vervolg iets terug, maar al snel wist Niels zich te herpakken. In de laatste ronde brak Niels net voor de materiaalpost zijn ketting. Op de fiets van een ander kon hij het laatste deel van de ronde uitrijden om vervolgens op een 38e plek te finishen. "Het was een ontzettend leerzame ervaring en erg mooi om in zo'n sterk en internationaal deelnemersveld aan de start te verschijnen. Daarnaast was het parcours ook ontzettend gaaf, zoiets kom je in Nederland niet snel tegen.", aldus Niels.

Daags erna stond Niels aan de start van de Nationale Kasteelcross in Vorden. Met een nieuwe ketting en vol goede moed wilde Niels weer een mooie uitslag in een nationale wedstrijd neerzetten. Op een supersnel rondje was het zaak om goed te starten en snel de aansluiting met de eersten in de wedstrijd proberen te vinden. Om 10:30 uur klonk het startsignaal en Niels kon vanaf de 3e rij al snel opschuiven naar voren. Hij vond aansluiting met een groepje renners zo rond de 8e plek en slaagde er in om dit tempo te volgen. Het gat met de renners achter zich werd vervolgens steeds groter. Aan het eind van de wedstrijd was het nog knokken voor een top 10 plek, Niels vond zijn laatste krachten en was nog in staat om nogmaals te versnellen. Hij kwam steeds dichterbij Jeroen Wessel, die op dat moment op plek 9 reed. Samen draaiden ze het laatste rechte stuk op, maar Niels had al teveel gegeven om de sprint nog winnend af te sluiten. 

Op zondag 6 januari was er weer een nationale cross, ditmaal in Bakel. Een ontzettend technisch rondje door het bos, maar daardoor niet minder snel. Vanaf de tweede startrij verschafte Niels zich al vroeg in de wedstrijd een goede uitgangspositie. Op de technische stukken was een foutje snel gemaakt dus het was zaak geconcentreerd te blijven. In het parcours waren twee balken opgenomen, Niels nam die in de eerste ronde nog lopend maar werd door de andere renners genoodzaakt om ze toch te springen. Door dit te doen kwam hij steeds dichter bij de renner voor zich, de 6e in de wedstrijd. Helaas sloeg het noodlot vervolgens toe, twee keer iets te ver in het mulle zand gestuurd waardoor Niels twee keer van de fiets af moest. Voor de andere renners natuurlijk het teken om gas te blijven geven en Niels zo achter te laten. Niels reed op dat moment op een 10e plek en probeerde koste wat kost de aansluiting weer te vinden. Net op het moment dat Niels dichterbij leek te komen schoot in een bocht zijn achtertube eraf. Ondanks het risico dat deze er weer af zou kunnen glijden koos Niels er voor om door te rijden en in ieder geval te finishen. Helaas werd hij door dit oponthoud nog ingehaald door een tweetal renners waardoor Niels als 12e finishte. Helaas zat het vandaag niet mee, maar het was wel een wedstrijd waarin Niels heeft kunnen zien wat er in zit. Met een goed gevoel op naar volgend weekend, dan staat op zaterdag 12 januari het NK in Tilburg op het programma!

Laatste wijziging: 2013-01-10 00:00