4 FEB
2013

1e Trainingsrit Emmen

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2013-02-04 20:23   |   159x bekeken

Team HWV-Lorini heeft traditioneel weer in grote getale haar opwachting gemaakt bij de eerste trainingswedstrijd op de Meerdijk in Emmen. Het verslag van de Amateurs:


De eerste trainingswedstrijd van het nieuwe seizoen begon iets na 12.00 uur. Het inschrijven ging traag en de opkomst was hoog. Dames, sportklasse, amateurs, belofte en elite renners startten tegelijk en moesten allen anderhalf uur rijden. Bij de amateurs gingen Gert Mulderij, Bart Huiskes, Han Peeneman, Marcel Ekkel, Benjamin van Elburg en debutant Gerben Baas van start.


De eerste ronden waren relatief rustig en Han zat constant attent voorin.  Het peloton brak in twee stukken en Han zat er goed bij. Helaas kwam alles een paar ronden later weer bijeen en kregen Gert en Benjamin een herkansing.


Direct toen alles bijeen kwam ging het tempo omhoog en brak het peloton weer. De voorste groep bestond voornamelijk uit belofte en elite renners en deze groep ging niet meer stilvallen.


Han maakte nog de aansluiting maar dit kostte zo veel kracht dat hij later zou terugvallen naar de tweede groep. Benjamin en Gert konden de aansluiting niet meer maken maar bleven samen met 3 amateurs en een dame hangen tussen de twee grote groepen en reden de wedstrijd hierin uit.  Marcel en Gerben moesten het peloton een paar keer laten gaan maar waren zeer tevreden over de goede training.


 

Laatste wijziging: 2013-02-04 20:23