25 FEB
2013

Trainingsklassieker Sleen

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2013-02-25 19:00   |   174x bekeken

De amateurs en sportklasse renners moesten 5 ronden rijden over het 12 km lange parcours. Op de heenweg was direct duidelijk dat behalve de kou, de wind een grote rol zou gaan spelen.


De amateurs startten voor de sportklasse. Bij de amateurs gingen van team Lorini 5 renners van start. Naast Johan Overweg reden ook Han en Gerjan Peeneman, Marcel Ekkel en Benjamin van Elburg.


Het nerveuze peloton van ongeveer 40 man schoot weg met de wind in de rug. Iedereen probeerde voorin te zitten voor het eerste stuk met zijwind met goede reden, want direct na de linkse bocht kwam iedereen op de kant te zitten. Na een kleine 4 km lag het hele peloton uiteen. Han zat op kop toen van achteren 10 man demarreerde en kon daardoor niet meespringen en kwam in de tweede waaier terecht. Benjamin zat niet goed van voren en kwam terecht in de derde waaier. Johan Overweg kon net niet volgen en viel terug tot de kopgroep van de sportklasse waarin hij de wedstrijd zou uitrijden. Gerjan en Marcel konden door de kou de goede prestatie van vorige week niet herhalen en staakten de wedstrijd.


Benjamin kon zich goed handhaven in de derde groep en door de goede samenwerking sloten zij anderhalve ronde later weer aan bij de tweede groep met Han daarin. De kopgroep van 10 man had ondertussen een voorsprong van 2 minuten, daarin zat de winnaar. Han zette alles op de kant met nog anderhalve ronde te gaan en kreeg 3 amateurs mee en een teruggevallen renner uit de kopgroep. Han probeerde de laatste kilometers weg te rijden maar die poging strandde net voor de finish. Benjamin sprintte naar de 2de plaats van zijn groep en zo eindigde Han als 12de, Benjamin finishte als 16de en Johan 23ste.

Laatste wijziging: 2013-02-25 19:00