3 MRT
2013

Trainingskoers Enter Amateurs; winst voor Barjo Lamberink (Update verslag)

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2013-03-03 23:03   |   149x bekeken

Na de trainingswedstrijd in Emmen stond de Lorini trein Zondag aan de start in Enter. Bij de Sportklasse was het Barjo Lamberink die de overwinning opeiste, door de sprint van een kopgroep van 5 te winnen. Jan Plagge werd 3e en Ralph Greupink verloor nipt de sprint van Rob Niekolaas voor de 6e plek. Verslag Barjo:


 


 


Zondag ochtend werd er vertrokken vanuit Vriezenveen richting Enter voor mijn tweede trainingswedstrijd, het weer was goed dus we hadden er zin in. In de eerste ronde demarreerde eerst Dieks Prenger, met de bedoeling om de wedstrijd open te breken, die werd terug gepakt door het peloton waarna Steven Harbers er vandoor ging met Barjo Lamberink strak in het wiel, we konden aansluiting krijgen bij een paar geloste elite renners zodat we met z'n vieren waren. In de tweede ronde kwam Jan Plagge aansluiten met nog twee renners, zodat we met 5 masters in de kopgroep zaten, er werd zeer goed samen gewerkt zodat we onze voorsprong tot het eind konden behouden, in de laatste bocht voor de finish ging Harbers de sprint aan. Barjo zat goed in z'n wiel en kon het op de streep afmaken, de sterk rijdende Jan Plagge eindigde als derde, Ralph Greupink werd tweede in de pelotons sprint vlak voor Arjan Zweers en Dieks Prenger. Jan Heuker had was iets minder geluk hij ging onderuit maar kon wel z'n weg vervolgen met wat schaafwonden. 


 


De amateurs van HWV Lorini waren weer paraat tijdens de eerste trainingskoers in het Twentse Enter. Marcel, Benjamin, Edwin en Sander waren de mannen die het voor de HWV moesten doen vandaag. Samen met de overige brommers van HWV uit de master en sportklasse categorie werd er vertrokken vanuit Vriezenveen, op de fiets om de nodige kilometers te maken. Bij aankomst in Enter, een bakkie koffie en een droog tenue om vervolgens richting het parcours te gaan. 

De koers was te omschrijving als een harmonica. Steeds wat mannetjes die wegsprongen maar later weer terug gepakt werden. Hierdoor ontstond continu een lint, dat bij stilvallen weer in veranderde in een rijk gevuld peloton.


 


Marcel, Benjamin en Edwin reden prima mee in het peloton waar op sommige momenten flink hard werd gekoerst om de kopgroep terug te pakken.  Verder reden deze mannen een goede constante koers en finishten zij in het peloton.


 


Sander reed attent voorin mee en reed halverwege de koers nog 6 ronden in de kopgroep. Helaas was dit niet de definitieve slag. Later finishte hij rond de 15e plek.  


 


Al met al een goede koers gereden en weer een hoop ervaring rijker!

Laatste wijziging: 2013-03-03 23:03