17 MRT
2013

Voor de laatste keer het Lorini-blauw in wedstrijdverband (Update Masters verslag)

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2013-03-17 15:32   |   136x bekeken

Op zondagochtend de wekker om 8:00 uur, je moet er wat voor over hebben om in vorm aan het echte wegseizoen te beginnen. Deze zondag 17 maart stond de laatste trainingswedstrijd in Enter op het programma en dit zal tevens de laatste wedstrijd zijn waarin het alom bekende Lorini-blauw in wedstrijdverband te zien zal zijn. Een vluchtige blik op de telefoon en het eerste Whatsappje was al weer binnen: "Het sneeuwt buiten, gaan we wel of niet naar Enter?". Buienradar en Weeronline gaven aan dat het tegen 10:00 droog zou zijn, dus toch besloten om naar Vriezenveen te gaan om vanaf daar op de fiets verder te gaan naar Enter. Namens HWV stonden in de categorie amateurs Bart, Sander en Niels aan de start en bij de Masters waren het Jan Plagge, Arjan en John die zouden strijden voor een laatste overwinning. Uiteindelijk waren de omstandigheden waaronder gereden diende te worden prima! Hieronder een verslag van beide wedstrijden:


 
Bij de Amateurs werd vanaf de start het tempo direct opgevoerd en was het dus zaak om snel naar voren te schuiven om zo proberen mee te zitten met een eventuele ontsnapping. Niels was er als de kippen bij toen een aantal renners wegsprong en met een man of 10 werd er al snel een gaatje geslagen met de rest van het peloton. Sander en Bart misten de slag en maakten hun wedstrijdkilometers in de tweede groep. Er werd in beide groepen kop over kop gereden doordat er op een deel van het parcours nog een flink stukje wind stond. Een poging om met twee andere renners vandoor te blijven bleek voor Niels helaas wat teveel gevraagd. Vanuit deze kopgroep bleef er één renner over die samen met een achtergebleven renner zijn voorsprong behield. In de laatste ronde waren er nog een aantal ontsnappingspogingen vanuit de eerste groep. Niels was hierin ook actief en sprintte uiteindelijk naar een 3e plek. Bart reed een sterke wedstrijd, kon helaas net niet aanhaken bij de eerste groep maar kon in de groep daarachter flink doorrijden. Sander kende helaas een wat mindere dag, maar ook hij zal er bij de start van de wedstrijden die er om gaan ook zeker staan! 
 


Bij de Masters de echte die hards: geen sprake van herstel modus, geen inkorten vande wedstrijd zoals in de MSR, geen Mallorca bruine kuiten. Nee Flandriens die willenkoersen met als doel goed te willen zijn in het Zuid Limburgse land waar de temperatuurniet veel beter zal zijn. Arjan Zweers, John van Wessel en Jan Plagge aan de start voor de masters van HWV. Direct na de start volle bak. De mannen hadden er blijkbaar zin in. Eerste rechte stuk volmet de vreetbak er tegen in. Jan trok maar eens door in de wetenschap dat de wind ook weer in de rugge komt. En wat bleek: de kopgroep was geformeerd met 4 man kop over kop en ook Arjan erbij. Prachtig: laatste wedstrijd in blauw en twee man van Lorini in kopgroep. Dit scenario was er 1 om van te dromen. Peloton kwam aardig dicht bij dus gas erop en dat werd fataal voor Arjan. Hij liet zich terugzakken naar het peloton om daar zijn ding te doen. Gelukkig reed er nog een renner van de Tubanters het gat dicht en draaide de kopgroep weer met vier man. Prima samenwerking en dit had het peloton ook door en hield het redelijk snelvoor gezien. 4 rondjes heerlijk doorgedraaid, nog wat amateurs opgepikt. Jan aan het sparen voorde ultieme sprint in het blauw. Broeklanden doet wonderen voor de snelheid. Laatste rechte stuk achter twee achterblijvers ging Jan de sprint aantrekken. Veels te vroeg zou een ieder zeggen. Niet stilvallen en doortrekken was het motto. Benen voelden blijkbaar super en niemand kwam er meer over. Winst dus voor Jan. Inderdaad een waardig afscheid en een mooie geste aan de sponsor. Op naar het zwart, Limburg, taart, moraal en nieuw wieler plezier. Met mooie uitdagingen.
Met trots nemen we afscheid van het Lorini blauwe tenue. Met de vorm van de renners zit het goed, dus het zal een kwestie van tijd zijn dat er ook successen geboekt gaan worden in het nieuwe zwart-blauwe tenue!

Laatste wijziging: 2013-03-17 15:32