25 MRT
2013

Clubweekend 2013

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2013-03-25 20:48   |   248x bekeken

Het weekend van 23-24 maart 2013 heeft bijna het record gebroken als koudste lenteweekend ooit. Laat dit nu net het weekend zijn waarop HWV haar jaarlijkse trainingsweekend had gepland. Ondanks de gure weersvoorspellingen vertrokken de deelnemers vol goede moed naar het Limburgse Mechelen. Een aantal personen vertrok vrijdagmorgen om 's middags nog even een rondje te kunnen fietsen. Later op de middag/ avond arriveerden nog een aantal renners en op zaterdagmorgen was de complete groep van 24 personen aanwezig.


 


Hoofddoel van het weekend was de tijdrit van Camerig op zondagmorgen met als doel om de tijd van Stein Bouma uit de boeken te rijden. 


 


Op vrijdag werd een korte ronde gefietst van een kilometer of 40: Eyserbosweg (achterkant) en de berg met de vreemde naam "Koning van Hispanje" (?). Na een eenvoudige doch voedzame maaltijd in de Geulhof werd de avond doorgebracht voor de tv, achter de ipad, met de telefoon, maar vooral door te kaarten. Op zaterdag was de club compleet om na een stevig ontbijt de kou te trotseren. 's Morgens een tocht naar het drielandenpunt, vanwaar er in twee groepen verder gereden zou worden. Op de heenweg werd ook de Camerig even verkend voor de nieuwelingen. Vele heuvels uit de Amstel Gold race schoven onder de wielen door. Na een lunch in de Geulhof werd er 's middags in drie groepen gesplitst voor een tweede training. Een enkeling liet deze training lopen om optimaal voorbereid te zijn op de TT van zondag: de Camerig!


 


Zaterdagavond werd doorgebracht met kaarten en het overbekende spel "Wie ben ik". Er werd ook vooruitgekeken naar de historische dag die zou volgen: dat Stein uit de boeken gereden zou worden was zeker, alleen de tijd moest nog gezet worden.


 


De volgende ochtend werden we verrast door een behoorlijke laag sneeuw. Erg vervelend: dit betekende dat er niet gefietst zou kunnen worden. Althans, door de meesten. Alleen Bert Lip heeft nog een ultieme poging gedaan om de Camerig binnen de 5:50 te beklimmen. Onbevestigde berichten melden dat dit niet gelukt is. De omstandigheden waren natuurlijk ook niet super.


 


Het was in ieder geval een geslaagd en gezellig weekend. Op deze plaats alvast dank aan het bestuur en met name Jeroen Engelsman voor de perfecte organisatie.


 


Door de kou en sneeuw gaan er nu al geruchten over de bestemming van het volgende clubweekend. Jan Plagge heeft inmiddels contact opgenomen en er is ruimte....

Laatste wijziging: 2013-03-25 20:48