6 APR
2013

Valpartij ontsiert fraaie omloop Kalenberg voor masters

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2013-04-06 15:20   |   147x bekeken

Aan de eerste omloop van Kalenberg (nabij Hoogeveen) stonden 4 masters van Lorini aan de start. Richard, Ralph, Andre en Ronald verdedigden de blauw-zwarte kleuren van HWV. Om 12.30 werd er gestart voor een wedstrijd over 12 ronden en bijna 50 km. Totaal stonden er zo'n 70 personen aan de start. 


 


Gelijk de eerste ronde werd het tempo flink opgeschroeft en kwam er een tweedeling in het peloton. Een groep van zo'n 10 tot 15 renners kreeg een klein gaatje tot de rest van het peleton. Ook de tweede ronde lag het tempo hoog. Beide ronden werden afgelegd met een gemiddelde van ruim 42 in groep 2. Halverwege de derde ronde op het lange rechte eind ging het mis in de tweede groep. Bij een snelheid van ruim boven de 40 smakten een aantal renners hard tegen het asfalt of belanden in de berm. Richard moest uit de pedalen,  Ralph zat kort naast valpartij en Ronald kort achter de crash. Hard remmen en uitwijken in de berm was noodzakelijk. Hierdoor verloren Ralph en Ronald aansluiting met de tweede groep. Andre Godeke had kort daarvoor de aansluiting met de tweede groep verloren en had geen direct last van de valpartij en moest 'slechts' door de fietsen op de weg slalommen.


 


De valpartij zag er ernstig uit voor met name 1 renner. Rondenlang werd het peloton over een smal stukje weg geleid en stond de EHBO de renner te verzorgen. Later nam de ambulance dit over en werd de renner afgevoerd. We hopen van harte dat het meevalt.


 


Het koersverloop achter de kopgroep werd danig beinvloed door de crash. Richard kon uiteindelijk finishen op de 27-ste plaatss. Ronald werd 44-ste en Ralph 46-ste na rondenlang in een groepje van vijf rondgekoerst te hebben. Andre zat daar een paar plaatsen achter en werd 52-ste. Uiteindelijk zijn er 54 renners gefinshed en staat een flink aantal renners op DNF. Een gevolg van de valpartij, maar ook van het parkoers waar de wind af en toe veraderlijk op kon spelen.


 


Jammer van de valpartij, want verder is het een fraaie omloop daar bij Fluitenberg!

Laatste wijziging: 2013-04-06 15:20