13 APR
2013

Ronde van Dronten

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2013-04-13 19:47   |   146x bekeken

Vandaag werd de eerste editie van de ronde van Dronten georganiseerd. De organisatie hoefde niet te klagen over een gebrek aan belangstelling, want maar liefst 120 renners stonden aan de start in het centrum van Dronten.  Van HWV stonden Arnt, Bart, Gerjan en Han aan het vertrek.  Er werd meteen erg hard gereden, waardoor opschuiven in het peloton of wegrijden niet zo makkelijk was. Han deed nog een poging, maar viel daarna toch weer terug naar achterin het peloton. Hierbij werd wel duidelijk dat hij vandaag geen goede benen had. Tot ongeveer half koers bleef alles bij elkaar, waarna een groep met 5 sterke renners (Bjorn Beldman, Eddy Hermsen, Marcel Alma, Martin van Plateringen en Wouter van Zanten) weg reed en niet meer teruggezien werd. Gerjan had het inmiddels erg zwaar en moest lossen met een groepje. Gezamenlijk probeerden Arnt en Han naar voren te geraken. Echter, bij het aanzetten in de bocht voor de finish werd het de ketting van Arnt teveel. Deze knapte en Arnt knalde met behoorlijke snelheid over de stoep. Gelukkig kon de rest van het peloton erom heen sturen en bleef de schade beperkt tot schaafwonden en kwam de fiets er ook nog redelijk af.


 


Intussen kwam Han voorin het peloton en reed weg met twee andere renners. Deze poging was van korte duur en ook nu zakte hij terug naar achterin het peloton.


Met nog 4 ronden te gaan waren van Lorini alleen Bart en Han nog in koers. Han wilde nog wel een poging wagen om van achter naar voren te rijden en mee te gaan sprinten. In de opmars naar voren werd Bart nog opgepikt, maar hij redde het niet tot vooraan. Wel reed hij zeer verdienstelijk de wedstrijd uit in het peloton op een 37e plek. Han kwam in de laatste ronde voorin het peloton, maar kon zijn positie in de laatste bocht niet goed vasthouden en sprintte naar een 19e plek.


De wedstrijd werd gewonnen door Eddy Hermsen. Marcel Alma en Wouter van Zanten werden respectievelijk tweede en derde.

Laatste wijziging: 2013-04-13 19:47