15 APR
2013

Ronde van Drachten en Apeldoorn

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2013-04-15 22:24   |   193x bekeken


Drachten

Op zaterdag 13 april werd de wielerronde van Drachten verreden, Steyn Lamberink was ook afgereisd naar het hoge noorden om vandaag z'n geluk weer eens te beproeven.

Er stonden 20 renners aan het vertrek, de wedstrijd begon en na een paar ronden was er een valpartij, hierdoor ging alles uit elkaar, 2 renners gingen er vandoor hier kwam een groepje van 3 achteraan en daar achter zat Steyn Lamberink samen met Ramon Veurink, deze 2 wisten weer bij dat groepje van 3 te komen waarna er werd gesprint voor de derde plek, steyn wist  in de sprint als 2e over de streep te komen zodat hij op een 4e plaats in de wedstrijd eindigde.


Apeldoorn


Zondag 14 April stond er een plaatsings wedstrijd voor het NK op het programma in Apeldoorn, er stonden 46 renners aan het vertrek, dit is voor een jeugdwedstrijd een behoorlijke groep, Steyn stond op de derde startrij , bij de andere categorieën zag je al dat alles in de eerste rondes al uit elkaar ging, dus was het zaak om direct voorin te zitten. na de eerste ronde was inderdaad alles al uit elkaar gereden, Steyn zat in de derde groep, het is Steyn door ronden lang te achtervolgen samen met Casper Markus gelukt om in het 2e groepje van 5 te komen, 3 koplopers waren toen al zover weg gereden dat ze niet meer in te halen vielen, zodat dit groepje van 7 ging sprinten voor de 4e plek, die wist Steyn voor zich op te eisen door die sprint te winnen voor Casper Markus.

Een hele goede prestatie gezien ook dat die 2 echt vele ronden lang hebben achtervolgd om er weer bij te komen, Top.Laatste wijziging: 2013-04-15 22:24