11 MEI
2013

Jeugd meerdaagse Emmen

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2013-05-11 22:40   |   152x bekeken

Steyn Lamberink is op een zeer verdienstelijke 5e plaats geeindigd in de jeugd meerdaagse van Emmen.


Donderdag werd er begonnen met een proloog van 2 km waarin Steyn als derde eindigde achter Casper van Uden de regerend Nederlands kampioen en Axel van der Tuuk uit Assen.


 


Het tweede onderdeel op donderdag was een criterium in Angelslo waarin Steyn als 5e eindigde, wederom een keurige prestatie. Steyn maakte deel uit van een kopgroep van 8 en wist ook nog de snelste ronde tijd op zijn naam te zetten en wel met een gemiddelde van 41,1 km per uur (Zie bijgevoegde foto)


 


Vrijdag was er een klassieker die gedeeltelijk over het parcours van Kleine Hein ging, de klassieker was 20 km lang, door het plotseling wegvallen van de wind net voor de start was de wedstrijd niet selectief genoeg meer waardoor de klassieker in een massasprint eindigde met wederom een 5e plaats voor Steyn.


 


Vandaag stond er een tijdrit en een afsluitend criterium op het programma. In de tijdrit over 6 km wist Steyn een prima 6e plaats te behalen, waarna het wachten was op het criterium in de middag. Na de middag kwamen er verschillende buien voorbij waardoor het parcours en nat bij lag, op het natte parcours viel het peloton in twee groepen uiteen, een attente Steyn zat echter in de eerste groep en sprinte als 4e over de streep.


 


5 Medailles en een beker rijker, moe maar tevreden ging Steyn weer terug naar Bergentheim

Laatste wijziging: 2013-05-11 22:40