21 MEI
2013

Gary Hekman winnaar in spannend clubkampioenschap!

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2013-05-21 23:34   |   407x bekeken

In een zeer spannend kampioenschap heeft Gary Hekman de titel in de wacht gesleept door een overwinning in de tijdrit en een tweede plek in het criterium. Han Peeneman won het criterium en werd derde in de tijdrit en eindigde als tweede, voor Gert Mulderij. Ondanks de kou en regen streden ruim 20 Lorini's om de titel, en werd er zeer gezellig nagepraat tijdens de prijsuitreiking in café Bolte.


 


Jongste deelnemer Chiel Breukelman beet het spits af en deed dat meer dan goed met een 5e eindtijd van 15:04. Enkele Lorini's later was het de beurt aan Johan Overweg die in een prachtige stijl naar een geweldige eindtijd van 14:39 snelde, waarmee hij uiteindelijk slechts 2 tellen tekort zou komen voor de ritwinst. Ook Gert Mulderij reed na een zwaar DK weer een goede tijdrit en klokte de 4e tijd (14:48), net als Ralph Greupink die met een 6e tijd van 15:19 vele jonge mannen achter zich laat. Terwijl de regen en wind het de rennersvrouwen en gelegenheidsjury Sanne, Iris en Ruth moeilijk maakte om de tijden te noteren, werden er steeds scherpere tijden neergezet. Gary Hekman, gisteren nog winnaar van de Skeelercup in Beek (Limburg), ging hard van start en stoempte door de wind naar een winnende tijd van 14:37, net voor Johan Overweg. Als laatste was het de beurt aan Han Peeneman, die de snelste eerste ronde klokte maar op het einde toch net 6 tellen tekort kwam. 


 


Ondanks de waterkou die de al gefinishte renners teisterden (velen warmden zich op in de auto), verzamelden zich kort voor 20:00 iedereen aan de start van het criterium. Deze werd wel ingekort tot 10 ronden (33 km), om ook de parcourswachten te ontzien die een misschien wel zwaardere avond dan de renners hadden. Jeroen Wemekamp was de eerste aanvaller van de dag, maar toen hij eenmaal ingelopen werd was het een spervuur aan ontsnappingspogingen. Bert Lip en Bart Huiskes reden 1.5 ronde in de aanval, maar kregen niet veel ruimte. Daarna waren het Gary en Gert die eropuit trokken, maar ook nu liet het Lorini peloton de Lorini's niet gaan. In de één na laatste ronde was het Benjamin van Elburg die een sterke aanval plaatste, maar bij het ingaan van de laatste ronde weer werd ingelopen. Alles kwam weer bij elkaar, en na wat speldeprikken was het Han Peeneman die aan het begin van de dijk een splijtende demarage plaatste. Even daarna was het Benjamin die in de achtervolging ging, weer gevolgd door Gert. De vogel was echter gevlogen, want Han reed een kilometer tijdrit tot aan de streep en sleepte de overwinning daarmee verdiend binnen. Met een ultieme jump sprintte Gary nog over Gert en Benjamin heen, waarmee hij zijn titel veilig stelde. Gert werd nipt 3e voor Benjamin. Ralph kwam van ver opzetten en sprintte naar de 5e plek en een verdienstelijke 4e plek in het klassement. 


 


De top 5 algemeen (volledige uitslag en tijden tijdrit volgt nog)# Renner Uitslag tijdrit Uitslag criterium Totaal
 1. Gary Hekman  1 3
 2. Han Peeneman   3   4
 3.  Gert Mulderij  7
 4.  Ralph Greupink  11
 5.  Benjamin van Elburg  13
Laatste wijziging: 2013-05-21 23:34