29 SEP
2013

HWV snelt naar 30e plek op NCK!

Gepubliceerd: 2018-11-29 10:43   |   Laatste wijziging: 2013-09-29 08:57   |   157x bekeken

Op een enorm sterk bezet deelnemersveld van 67 ploegen is de Lorini trein knap als 30e geeindigd. Vooraf was misschien op meer gehoopt, maar gezien het sterke deelnemersveld is dit een uitermate sterke prestatie. De winst ging naar WV de Jonge Renner met onder andere Stef Clement en Kenny van Hummel die DTS Zaandam voorbleven met o.a. Niki Terpstra, Rick Flens, Ramon Sinkeldam en Reineir Honig, wat het niveau aangeeft.


 


De ploeg


De Lorini trein werd gevormd door Albert Timmer, Han Peeneman, Benjamin van Elburg, Ralph Greupink, Bart Huiskes en Johan Overweg. Albert, professional bij Argos Shimano, heeft dit jaar al de meeste wedstrijdkilometers achter zijn naam staan en plakt daar weer een NCK bij aan, zijn 9e voor HWV Hardenberg. Han Peeneman is ook al jaren een vaste waarde voor de NCK ploeg, hij was er de laatste 7 jaar onafgebroken bij en tekent voor zijn 8e NCK. Benjamin van Elburg (3e NCK) heeft in de trainingen laten zien één van de sterksten te zijn. Ralph Greupink, oud NCK winnaar met WSV Emmen, maakt zijn comeback op het NCK na een afwezigheid van 23 jaar. Bart Huiskes zint op revanche na vorig jaar en is in vorm. Johan Overweg treedt in de voetsporen van zijn vader die 30 jaar geleden ook deel uitmaakte van de NCK ploeg voor HWV Hardenberg. 


 


De wedstrijd


De omstandigheden waren prachtig, mooi nazomersweer met redelijk wind, kracht 3 tot 4. Om precies 15:03:30 gingen de mannen van start. Ralph Greupink vertrok als eerst, in zijn wiel gevolgd door Han, Benjamin, Johan, Bart en Albert. De eerste 8 kilometer verliepen goed, Albert deed de langste beurten en de rest draaide goed mee. Net voor het opdraaien van de zeedijk moest moest Johan de ploeg laten gaan vanwege materiaalpech met zijn zadel. Langs de dijk voerde Albert het tempo langzaam wat op, wat de pijn in de benen bij de rest ook opvoerde. Toch bleef de ploeg goed bij elkaar, tot kort voor Hornhuizen toe Han de ploeg even moest laten gaan, maar in het dorpje knap weer kon aansluiten. Na 28 kilometer waren de 5 Lorini's nog steeds goed bij elkaar en wat opviel was dat Bart in erg goede doen was. Vanaf Wehe den Hoorn ging het van de wind af, en de teller ging direct naar boven de 50 km/uur. Met nog 4 kilometer te gaan was de finale begonnen, waarbij Ralph helemaal leeggereden de groep moest laten, maar de comeback was meer dan geslaagd. De overige 4 mannen moesten nu bij elkaar blijven, en met een ploeg met Wouter Mol en Pim Ligthart direct achter ons kon er niet rustig aan gedaan worden. Iedereen ging tot het gaatje en met de aanmoedigingen van de vele Lorini supporters in de laatste 200 meter werd er nog een sprint uitgeperst en gefinished in een tijd van 54:43 met een gemiddelde snelheid van 45.83 km/uur. 


 


De volledige uitslag is hier te vinden: http://www.nwvg.nl/nck-wielrennen/live-uitslag-a-categorie


 


Infietsen.De ploeg op de zeedijk.

Laatste wijziging: 2013-09-29 08:57