24 MRT
2016

Overwinning HWV’er Arthur Helder in Hattemerbroek

Gepubliceerd: 2018-11-27 23:34   |   Laatste wijziging: 2018-11-27 23:34   |   156x bekeken
Zaterdag 19 maart stonden er bij de trainingswedstrijd van de voorjaarcompetitie in Hattemerbroek drie Lorini’s aan de start. Dick Dreschler, Arthur Helder en Ruben Lukas. Dick had zich net als Ruben en Arthur ook ingeschreven bij de A’s voor een pittige wedstrijd en wat hoge snelheid training.

De wedstrijd had een bijzonder verloop omdat het A en B peloton na enkele ronden bij elkaar kwamen. De besten van de A’s en B’s vormden samen een eerste peloton. Het lukte Dick niet meer om aan te haken, maar reed met een tweede groep op een mooi tempo mee tot de B’s eruit gefinisht waren en hij lek reed. Ruben kende een goede start, maar stapte na een aantal ronden af omdat hij zich niet lekker voelde. Arthur stond bij de start mooi vooraan en kon zo goed voorin blijven rijden. Na één keer met een groepje te zijn meegegaan voor een aanval, kwam hij erachter dat zijn achterband lek was. Gelukkig merkte hij dit op tijd en kon rustig doorfietsen naar een auto waar hij wat mooie wielen spotte. Hij kreeg direct een nieuw achterwiel en na het aanvragen van een ronde vergoeding kwam het peloton alweer de bocht omzetten en kon hij zo weer aansluiten.

Na ongeveer drie kwartier kwam hij samen met een groepje van zeven man weg van het peloton en hebben ze gedurende een kwartier ongelooflijk hard gereden. Toen ze eenmaal te horen kregen dat ze 30 seconden voorsprong hadden, zijn ze in een gestaag tempo doorgereden.

Over de finale zegt Arthur: ‘Voor de laatste ronde probeerde ik nog twee keer kort achter elkaar aan te vallen, maar dit had niet het gewenste effect. In de laatste ronde viel het tempo weg en was het een beetje pokeren. Nadat iemand 100 meter stiekem wegreed besloot ik in het laatste rechte stuk erachteraan te gaan. In de laatste bocht kon ik ‘m net iets beter aansnijden dan degene voor mij waardoor ik als eerste op het rechte stuk van de finish kwam. Eerst was ik ervan overtuigd dat ik deze positie niet kon behouden, aangezien er twee elite rijders achter mij zaten. Echter na 100 meter kwam ik erachter dat ik toch aardig in de buurt van de finish kwam, ik moest nog even alles geven en vervolgens kwam ik als eerste (vol verbazing) over de finish.’ Een geweldige prestatie en dit belooft nog veel moois voor dit wielerseizoen!


Gerelateerde leden
Arthur Helder
Laatste wijziging: 2018-11-27 23:34