22 APR
2016

HWV Hardenberg 5e in ploegentijdrit Almere

Gepubliceerd: 2018-11-27 23:31   |   Laatste wijziging: 2018-11-27 23:31   |   140x bekeken
Op zondag 17 april vond de jaarlijkse Knipscheer ploegentijdrit Almere plaats. Dit jaar heeft HWV 1 ploeg afgevaardigd met Martijn, Benjamin, Rudolf en Han van de Werfhorst.

De dag begon mooi maar richting onze start om 14:48 begon het weer wisselvalliger te worden. We vertrokken met een stevige tegenwind met Martijn als startende renner. Na 5 km begon het te regenen waardoor het overzicht achterin de groep wat minder werd. Vooral op het smalle fietspad dat in het parcours zat was dit wat vervelender. Tot het einde van dit fietspad hadden we tegenwind, Benjamin en Rudolf waren duidelijk de sterksten in dit gedeelte.

Aan het einde van het fietspad ging het rechtsaf met de wind vol in de rug. Hier joeg Rudolf het tempo op naar bijna 55 km/u en het liep gesmeerd. Vervolgens ging het weer rechtsaf, nu de wind van de rechterkant en dat was flink omschakelen voor de trein. Martijn, debutant in een ploegentijdrit, begon het hier moeilijk te krijgen maar deed wel de nodige kopbeurten. Han begon er door te komen en kon op dit lange stuk goede kopbeurten doen. Nadat we door een bocht naar rechts opnieuw vol tegen de wind in moesten begon het wat te haperen. Martijn verloor de aansluiting en Rudolf merkte dat hij in de eerste helft van de tijdrit veel werk verzet heeft.

Na 21 km afzien kwamen we over de finish met een tijd van 27:59, een gemiddelde snelheid van 45 km/u. Dit was goed voor de 5e tijd waar we allemaal dik tevreden mee zijn. Benjamin was als meest ervaren tijdrijder de stabiele motor en Martijn heeft erg goed gereden in zijn eerste ploegentijdrit.
Laatste wijziging: 2018-11-27 23:31