26 JUN
2016

Omloop van Peize, sportklasse/amateurs

Gepubliceerd: 2018-11-27 23:22   |   Laatste wijziging: 2018-11-27 23:22   |   132x bekeken
Bart en Richard vertrokken zondagochtend al vroeg om te gaan starten in een omloop in en rond Peize van ruim 5 km. In de auto onderweg naar Bart hoorde Richard het file nieuws, o ja er was iets met motoren in Assen, met als gevolg 8 km file.
Een echt alternatief konden beide niet bedenken en toch maar de A28 op en inderdaad er stond file.
Bij Beilen eraf en binnendoor bleek het alternatief, maar er was al veel tijd verloren.
Tien minuten voor de start kon de auto geparkeerd worden bij de permenance, Bart als een malle de nummers halen, Richard banden oppompen, schoenen aan en helm op, presentielijst tekenen en nog 1 minuut voor de start.

De rest van de ruim 100 renners hadden geen medelijden en met 45 km per uur en hartslag maximaal konden Bart en Richard lekker warm rijden. Bart verteerde dit wat slechter dan Richard en zakte na 2 omlopen door het peloton.
Na drie omlopen, valpartij, Richard kon wat oefenen met sturen tussen de renners door en Bart verloor door deze valpartij de aansluiting met het peloton.
Het tempo bleef hoog, Richard reed inmiddels stabiel in het peloton, maar in de zesde omlooop opnieuw valpartij, deze keer gingen renners heel vervelend liggen en moest Richard vol in de remmen en weg was het peloton.
Zich af vragende waar Bart was, reed Richard door, maar toen het enorm ging hozen vond hij het wel genoeg voor vandaag en staakte de strijd, ook Bart die Richard zag schuilen voor de regen vond het voldoende en zo werd het toch een langere zondagmiddag met familie dan gedacht.
Laatste wijziging: 2018-11-27 23:22