17 JUL
2016

Ronde van Harderwijk, amateurs

Gepubliceerd: 2018-11-27 23:20   |   Laatste wijziging: 2018-11-27 23:20   |   137x bekeken
Op vrijdagavond 15 juli stonden Arthur Helder en ik (Han van de Werfhorst) namens HWV aan de start van de ronde van Harderwijk.
Het startschot werd gegeven door onze sponsor Gerrit Huisjes, dus het spreekt voor zich dat we extra gemotiveerd waren om er een mooie wedstrijd van te maken.
Na het opstellen (ik stond zoals gebruikelijk dit seizoen met de neus achteraan) gaf Gerrit het startschot.
Het peloton ging direct op een lint en opschuiven was erg lastig. Arthur zat direct goed van voren en kwam vrij snel in een kopgroep terecht, helaas hield het geen stand, de koers was nog lang.
Na een halve wedstrijd inhalen, valpartijen ontwijken en gaten dichtrijden kwam ook ik eens vooraan kijken. Op dat moment was er een kopgroep weggereden van 7 man die uiteindelijk ook weg zou blijven, het peloton reed dus voor plek 8. Arthur besloot vanaf dat moment energie te sparen voor een eventuele sprint aan het einde. Ik schoof na weer wat te zijn teruggezakt de laatste ronden weer naar voren en op anderhalve ronde van het eind dacht Arthur dat hij achter een andere renner aan kon, maar helaas werd hij tot de orde geroepen door een renner waarvan een ploeggenoot in de kopgroep zat.
Een perfect moment om weg te rijden maar ik twijfelde teveel en bleef zitten, jammer, want achteraf had ik het gevoel dat ik nog de benen had om anderhalve ronde door te trekken. Vervolgens heb ik nog wat kopwerk gedaan voordat de laatste ronde begon, Arthur zat in een goede positie en trok op het lange stuk tegen de wind in vol door samen met een andere renner. In het bochtige stuk richting de finish was inhalen lastig waardoor Arthur zijn plek kon behouden en werd zo knap 2e van het peloton en 9e in de uitslag.
Ik bolde in het peloton op een 30e plaats over de streep.

Hopelijk is de sponsor tevreden met onze prestaties en dat er meer blauw-zwart aan de start staat bij de komende wedstrijden.
Laatste wijziging: 2018-11-27 23:20