28 AUG
2016

HWV scoort in ZAC Zwolle

Gepubliceerd: 2018-11-27 23:18   |   Laatste wijziging: 2018-11-27 23:18   |   139x bekeken
Dinsdagavond werd de zomeravondcompetitie verreden in Zwolle op een mooi rondje van 4 kilometer. Bij de B klasse stonden Martijn Bouwhuis, Matthijs Kroeze, Stelios Sartzetakis, Johan Overweg en Benjamin van Elburg aan de start.

Martijn stond vooraan bij de start en probeerde direct mee te zijn in een ontsnapping. De wind stond echter op het grootste gedeelte van het parcours mee of tegen, waardoor het peloton makkelijk bijeen bleef en opschuiven lastig was. Matthijs en Benjamin kwamen na een paar ronden naar voren. Twee goede renners reden een paar ronden vooruit maar die bleven altijd in zicht. Toen zij met 5 ronden te gaan werden terug gepakt sprong er iemand weg en viel het stil in het peloton. Benjamin zag nog een renner vertrekken en schatte dat de twee behoorlijk doorreden dus waagde de sprong. Vrij snel kwam hij erbij en begon het soepeltjes rond te draaien. Precies zoals op de NCK training van vorige week, waar dat allemaal wel niet goed voor is. Martijn zette zich direct op kop van het peloton en tot frustratie van menig renner reed hij 35 km/h. Het gat was geslagen en het peloton deed niet meer mee. In de één na laatste bocht liet Benjamin express (en in de andere ronden onvrijwillig) een gaatje en knalde over de medevluchters heen. Na een loodzware kilometer kwam Benjamin als eerste over de streep. Johan verliet voortijdig de wedstrijd na ziek te zijn geweest en Stelios reed de wedstrijd uit in een achtervolgend groepje. Matthijs en Martijn finishten in het peloton na een puike wedstrijd.

Bij de A categorie stond alleen Arthur Helder aan de start. Net als bij de B was het lastig wegrijden, het peloton brak een paar keer maar voor de overwinning werd gesprint. Arthur zat perfect geplaatst maar kwam net te vroeg op kop doordat de renner voor hem stil viel. Na een lange sprint op kop werd hij nog ingehaald door één renner en verdiende zo de tweede plaats.

A-klasse

1 Jan Kanis Zwolle

2 Arthur Helder Ommen

3 Coen Rijpma Wolvega

4 Bas Bosma Noordwolde

5 Ruben Wieberdink Elburg

6 Maarten Junte Elburg

7 Pim Schipper Heerenveen

8 Christian Varweg Hardenberg

9 Sven Tellegeen Hattem

10 Jeroen Kisteman RouveenB-klasse

1 Benjamin van Elburg Ommen

2 Paul Talens Zwolle

3 Klaas Jan Kin Meppel

4 Peter de Weert Staphorst

5 Dick Kinket Hattem

6 Raymond Koch Zwolle

7 Gerard van Velde Heerde

8 Rogier Hilbers Groningen

9 Tim Marsman Hattem

10 Siebe Nicolai Ermelo


Gerelateerde leden
Johan Overweg , Benjamin Van Elburg
Laatste wijziging: 2018-11-27 23:18