2 OKT
2016

HWV wint Ploegentijdrit in voorprogramma Olympia’s Tour

Gepubliceerd: 2018-10-16 14:53   |   Laatste wijziging: 2018-10-16 14:55   |   184x bekeken
In het bijprogramma van de start van Olympia’s Tour in Hardenberg was er een zeer geschikte generale repetitie voor de HWV ploeg die al 2 maand in training was voor het NCK.

De bedrijventijdrit werd aangevuld met sportploegen, die voor een extra competitie zorgden.

De Strava KOM op de “Camp way” was een indicatie van de krachtsverhoudingen en deze KOM veranderde verschillende keren van eigenaar met gemiddelden die al boven de 5o kmh lagen.

Hoewel een generale voor het NCK, konden toch enkele renners niet aan dit evenement deelnemen waardoor 3 renners die in de voorbereiding reeds meegetraind hadden hun beste beentje voor konden zetten om de prestigestrijd met de TTCB 1 en TTCB 2 te winnen.

De ploeg bestond uit:
– Bert Lip
– Benjamin van Elburg
– Edwin Bijlsma
– Johan Overweg
– Maurice Santman
– Arjan Zweers

Het was aan Jan Plagge als ploegleider om de jongens op te zwepen naar een topprestatie.
Met de bij hun reputatie horende laatste starttijd, was het de concurrentie aanschouwen bij de start, waarbij ook bij de concurrentie toch behoorlijke kleppers waren de zien.
Zo waren ex-renners Joost Postuma en Rik Reinerink te zien, maar ook kleppers als Peter Schulting en Gert Jan Bosman, die voor team Be-jan aantraden.

Ook enkele HWV clubleden kwamen in dit evenement uit voor een ander team: Gerrit Henk Hutten en Simone van Coeverden voor het Total Outdoor team en Christiaan Jansen in het uiterst sterke Be-jan team.

De eerste ploeg werd weggeschoten door Albert Timmer die als HWV lid en prominent renner deze eer te beurt viel en 13 ploegen later was het aan de HWV ploeg om met een voorzichtige start vanuit het Gemeentehuis aan deze ploegentijdrit over 18,9 km te beginnen.

Het tempo zat er meteen goed in en in Rheeze werd de voor hen gestarte ploeg TTCB 2 als in het vizier genomen, waarmee de 1e doelstelling van de ploeg al binnen bereik was.
Al voor de passage van de stuw in Mariënberg werd deze ploeg opgepeuzeld, maar dit had wel tot gevolg dat Arjan en Maurice het tempo niet meer konden volgen.

Met 4 man werd op de Hardenbergerweg het tempo tot ver boven de 50 kmh opgeschroefd en bij het passeren van de finishlijn kwam speaker Jannus adem tekort om de ploeg te complimenteren
met de uiterst snelle en overall 1e tijd van 24:00:58 minuten, wat een gemiddelde van 47.231 kmh betekende.

Dit was 40 seconden sneller dan het super goed rijdende TTCB 1 en het Be-Jan Team die met 52 seconden achterstand op de 3e plek beslag legde en de Bedrijventijdrit won.

De tijd en de goede samenwerking was een enorme boost voor de renners die HWV op het NCK zouden gaan vertegenwoordigen.


Gerelateerde leden
Bert Lip
Laatste wijziging: 2018-10-16 14:55