27 FEB
2017

Trainingsomloop Sleen

Gepubliceerd: 2018-11-27 23:04   |   Laatste wijziging: 2018-11-27 23:04   |   320x bekeken
Gerrit Henk, Richard, Edward, Han van de Werfhorst, Benjamin, Martijn, Dick, Jan, Andre, Klaas stonden aan de start van de trainingsomloop in en rondom Sleen. Op een omloop van ruim 12 km. met het grootste deel wegen die net breed genoeg zijn voor een tractor stonden ruim 70 amateurs/sportklasse renners aan het vertrek. Het slechte weer, regen en harde wind deden menig renner al klappertanden voor de start en dat was niet alleen van de kou.

Na de start ging het na 200 meter linksaf en op dat stuk ging het direct op de kant en werden renners met bosjes tegelijk eraf gereden.
Na een halve ronde bleek nadat de kruitdampen waren weggetrokken dat er een kopgroep van 8 man was zonder HWV, met daarachter een tweede groep van ongeveer 15 man waar Gerrit Henk, Edward en Richard zich knap hadden gehandhaafd.
In de kopgroep zat 1 sportklasse renner en zo reden de HWV mannen voor de tweede plek in de categorie sportklasse de overige HWV mannen reden in de vierde groep of nog verder achterin.

De tweede groep werd in de tweede ronde nog verder uitgedund maar de drie HWV sportklasse renners konden zich prima handhaven, Richard kon de sterk rijdende Gerrit Henk (die een grote sprong heeft gemaakt nog wat coachen onderweg).
Edward onze nieuwste lid liet zien dat er nog geen sleet op zit.

In de derde ronde dacht Richard dat hij even relaxed op de kant een bidon kon leegdrinken, maar door een manoeuvre in de groep kwam in hij in de berm terecht, kwam tot stilstand en weg was de tweede groep.
Gelukkig kon hij in de derde groep aansluiten, hier zaten geen sportklasse renners in.
In de vierde ronde pikte de derde groep Edward op, die moest ook de tweede groep laten gaan en zat Gerrit Henk helaas nog alleen in de tweede groep, maar gezien zijn sterke rijden was dat geen probleem.

Gerrit Henk die het nog probeerde in de laatste ronde om solo aan te komen (blijft een tijdrijder natuurlijk ;-)) werd in de sprint van de tweede groep 14e maar wel 3e sportklasse renner, Richard eindigde in de sprint van de derde groep voor Edward en werd 5e sportklasse renner. De overige HWV mannen eindigden in groep vier of verder. Mooie wedstrijd in Sleen, voor iedereen een goed moment om te zien waar je staat en waar nog aan gewerkt moet worden.


Gerelateerde leden
Klaas Bolks , Gerrit-Henk Hutten , Han van de Werfhorst , Benjamin Van Elburg
Laatste wijziging: 2018-11-27 23:04