2 APR
2017

Han vd Werfhorst wint tijdrit Warns (1 april, geen grap)

Gepubliceerd: 2018-11-25 13:33   |   Laatste wijziging: 2018-11-27 22:56   |   301x bekeken
Mooie start van het tijdritseizoen in Warn met winst voor Han.

Vandaag, zaterdag 1 april, stond de eerste tijdrit van het seizoen op het programma.
De traditionele eerste wedstrijd van WV Snits in Warns telt 7,35 km en is dus een mooie test om te zien hoe het met de kracht en snelheid staat.

Namens HWV reizen Klaas, Henry, Gerrit Henk en Han vd W in de Total Outdoor bus af richting het verre Friesland. Hoe dichterbij we kwamen hoe meer water er uit de lucht viel. Eenmaal aangekomen was het wegdek nat maar viel het verder mee met de regenval. Ook de wind was voor Friese begrippen zwak te noemen.

Om 14.48 was Han in de H3 categorie de eerste starter van HWV. Het eerste stuk van de wind af ging de snelheid boven de 50. Bang om mezelf op te blazen hield ik het daarbij maar achteraf gezien, zeker bij deze korte rit, had het hier harder gekund. Daarna de bocht om en zijwind, het dorpje Warns door met zelfs wat hoogteverschillen en veel klinkers, maar toch liep het vrij goed. Bij het uitrijden van het dorpje draaide de weg en kregen we in een open stuk de wind schuin tegen. Ik kon hier nog steeds een mooi tempo aanhouden en het gevoel was goed. Na een fotomomentje draaiden we weer rechtsaf de beruchte Rode Klif op. Dit is in feite niet meer dan 2 viaducten achter elkaar maar na zo’n explosief ritje komt het toch wel hard aan. Het tempo zakt maar ik kan er nog een klein sprintje uittrekken. Eindtijd 9:53 wat goed is voor een gemiddelde snelheid van 44,6 km/u en dit bleek zelfs voldoende voor een eerste plaats in mijn categorie.

9 minuten later was de start voor Gerrit Henk. Hij heeft deze winter grote progressie gemaakt en had vandaag rood omcirkeld. Eindelijk mocht bij echt los. Alles liep dit jaar gesmeerd. In tegenstelling tot vorig jaar kon hij nu de hele weg vol gas, zonder gehinderd te worden door landbouwverkeer. Met een tijd van 9:48 en een gemiddelde van 45,0 kan hij dik tevreden zijn. Snelste HWV’er vandaag maar dankzij een enorm sterke H4 categorie was een 6e plaats het hoogst haalbare. In ieder geval een erg sterk begin van het seizoen.

Henry startte in de H5 categorie op het moment dat zelfs de zon er begon door te komen. Ook hij werkte een goede tijdrit zonder tegenslagen af. Met een tijd van 10:12 en gemiddelde snelheid van 43,3 eindigde hij op een 4e plaats, net 1 seconde verwijderd van een podiumplek. Desondanks een prima rit.

Klaas startte als laatste HWV’er bij de 60+. Na een moeizaam 2016 is de weg naar boven weer ingezet en de vorm is in jaren niet zo goed geweest. Met een tijd van 11:11 en gemiddelde van 39,4 is helaas net niet voldaan aan de doelstelling vooraf (40+) maar de weg omhoog is ingeslagen en op deze manier gaan er zeker nog mooie resultaten volgen. Vandaag was het een 4e plaats.

Al met al een mooie start van het seizoen.


Gerelateerde leden
Han van de Werfhorst
Laatste wijziging: 2018-11-27 22:56