9 APR
2017

ICW Assen Richard 6e, 9 april

Gepubliceerd: 2018-11-25 13:31   |   Laatste wijziging: 2018-11-25 13:31   |   137x bekeken
Andre en Richard gingen gezamenlijk richting Assen-Noord waar de WV Omega een wedstrijd organiseerde op het industrieterrein Peelerpark, beide hadden een zware trainingsweek achter de rug dus het was afwachten hoe de benen het zouden doen in een wedstijd over 70 minuten en 3 ronden.

Gelukkig was het niet een standaard rondje op een industrieterrein waar je achterstevoren op je fiets nog 45 gemiddeld kunt rijden, maar kenmerkte deze ronde van 1400 meter zich door 9 snelle bochten en 2 chicanes.
Ook stond er een lekker windje dus echt eenvoudig zou het niet worden vandaag.

Bij de start viel het grote aantal WV Omega renners op en ook Cyclesport Groningen was goed vertegenwoordig in het startveld van 60 man.

Vanuit de start werd er al flink gedemarreerd en in de eerste ronde reden er een aantal mannen weg, met daarbij 3 WV Omega renners, Andre en Richard hadden zaterdag nog getraind en het fenomeen in 1 keer naar een groep springen besproken, hier zou wat meer op getraind moeten worden.

De vier werden 6 en kregen 300 meter, in de 2e ronde ging Richard aan en knalde in 1 keer naar groep, en zat erbij. Het lukte nog 4 renners om de sprong te maken en de kopgroep van 11 was een feit.
In de kopgroep een aantal ervaren (lees slimme) renners en ook een paar linkeballen die liever niet teveel op kop rijden, Richard had het in het eerste halve uur behoorlijk zwaar, maar na een half werd de tred soepeler.

Op 25 minuten van het eind volgde de eerste aanval in de kopgroep, maar deze zonder resultaat
Hierna bleef het onrustig, maar op 4 ronden voor het eind lukte het 5 man om te ontsnappen, waarbij Richard net iets te voorzichtig was in reageren en dus de slag had gemist, hij deed nog wel een poging om er solo naar toe te rijden, maar werd net voor de laatste ronde gegrepen door de overige 5. In de sprint voor de 6e plaats ging Richard op het juiste moment aan pakte plek 6.

Andre die er natuurlijk ook nog was, werd 18e in de uitslag en was ook tevreden over zijn optreden.
Laatste wijziging: 2018-11-25 13:31