15 APR
2017

HWV vierde in Almere

Gepubliceerd: 2018-11-25 13:30   |   Laatste wijziging: 2018-11-25 13:31   |   303x bekeken
Afgelopen zaterdag deed er weer een sterke afvaardiging van het Lorini team mee aan de tijdrit in Almere .

Dat tijdrijden leeft onder de wielrenners blijkt wel uit de opkomst van meer dan 800 renners in de verschillende klassen .

Dick dreschler mocht namens HWV de spits afbijten en ging erg voortvarend van start op zijn 21 km tijdrit voor de wind behaalde hij snelheden van boven de 50 km/u . Helaas moest Dick zijn snelle start op het laatst tegen de wind in een beetje bekopen maar finishte toch in een knappe tijd van 35,06 en bijna 36 gemiddeld.

Vlak na Dick mocht Martijn Bouwhuis van start gaan . dat hij in vorm is liet hij de afgelopen weken op de trainingen al wel zien . Hij deelde zijn rit keurig in en finishte in een sterke tijd van 31,59 wat 39,42 gemiddeld betekent. Martijn had vooraf aangegeven voor de 40 gem, te gaan maar dit was gezien de weersomstandigheden vandaag net niet mogelijk.

In de middag stond de ploegentijdrit op het programma .

HWV stond met 2 teams aan de start team Masters en Team HWV 1
De eerste Ploegentijdrit voor de HWV Masters in deze formatie. Ronald en Rudolf Martens, Manfred en Arjan Zweers. Manfred als gastrijder ( broer van Arjan ) voor HWV.
De voorbereiding vooraf was niet optimaal, slechts 1 keer samen kunnen trainen en een onbekend parcours is zeker geen voordeel. De omstandigheden waren zwaar, veel wind, zoals altijd in de polder. De afspraak vooraf was duidelijk, niet te hard van start in verband met de onderlinge verschillen in krachtsverhouding en de stevige wind. De samenwerking en communicatie onderweg was goed.
Het tempo zat er goed in. Voor de wind werd de 50 km aangetikt, maar na ongeveer 14 km moest Ronald eraf. Dat was het lange gedeelte met de wind schuin tegen. Een erg zwaar stuk, waar we 2 teams hebben ingehaald. Manfred reed erg goed door en was de motor van het team op dat stuk. Met een laatste stuk wind tegen was het alles eruit halen wat in zat. Een eindtijd van onder de 30 minuten een een gemiddelde van boven de 42km/uur zijn we tevreden met een zestiende klassering ( van de 75 deelnemende teams ).

Team HWV 1 met als fietsers Benjamin van Elburg ,Han Peeneman , Han van de werfhorst en GH Hutten hadden vooraf een duidelijke missie .
Het verbeteren van het resultaat van vorig jaar toen HWV op een 5 e plek bleef steken .

In de trainingen ging het redelijk maar ziekte van benjamin in de week voorafgaand zette een goede klassering op de tocht.
De laatste training voor afgaand ging redelijk dus met een gezonde dosis spanning stond het 4tal aan de start .
Na de start bleek als snel dat het hard ging met 55 plus ging het over het smalle fietspad en team HWV draaide als een geoliede machine .
Iets te mooi bleek achteraf Han P had moeite met het hoge tempo voor de wind en moest halverwege het 3tal laten gaan .
Het laatste stuk moest er vol tegen de wind alle zeilen bijgezet worden om de teller boven de 40 te houden en met een uiterste krachtsinspanning konden de mannen aan het eind er nog een versnelling uitpersen om te finishen in een tijd van 27,37 wat een gemiddelde betekent van 45,1 .

Een verbetering van de tijd van vorig jaar maar door het missen van de 4e man tegen de wind in was een topklassering niet meer mogelijk volgens de mannen
Tot hun verrassing mochten ze wel plaatsnemen in de Hotseat omdat ze tot dan toe het snelste waren.

Helaas duurde dit niet erg lang en konden ze de plek weer afstaan aan een sneller team.
Na het omkleden zochten de mannen snel de warme bus op om weer huiswaarts te keren . Het gevoel was beetje dubbel goed gefietst maar wat als ….
Maar vlak voordat de mannen thuis waren toch nog even de uitslag gecheckt en wat blijkt !!

Team Lorin was keurig 4e geworden op 6 seconden van plek 3 .

Al met al een mooie wielerdag en de blauw zwarte Lorini mannen weer goed van voren aanwezig !
Laatste wijziging: 2018-11-25 13:31