17 APR
2017

Eierrace Meerdijk Emmen masters 40+ (17 april), Richard 7e

Gepubliceerd: 2018-11-25 13:29   |   Laatste wijziging: 2018-11-25 13:29   |   142x bekeken
Barjo, Andre, Richard en HWV lid Ralph stonden aan de start voor de traditionele Eierrace, het startveld was niet erg groot, 40 masters hadden de weg naar Emmen gevonden.
Wel stonden er winnaars en hardrijders aan de start, dus scherp rijden was noodzakelijk.
Dat je van eieren aan de race kunt raken is algemeen bekend, maar in deze context kon je onderweg eieren winnen tijdens premiesprints.

In de eerste 55 minuten van de wedstrijd was het hollen en stilstaan, maar ondanks vele aanvallen reed er geen groep weg.
Onze mannen reden allemaal goed mee, alleen Ralph zat wat ver van achteren en lijkt nog wat zoekende naar de vorm, maar dat komt vast goed, Ralph is ervaren genoeg.
Richard reed in deze fase nog solo weg, maar dit werd hem niet gegund, vooral het blok van de WSV Emmen reed alles terug.

In het laatste half uur van de wedstrijd kreeg een groep van een man of 11 ruimte, met hierbij verschillende hardrijders.
Richard had het door, wachtte even tot 100 meter voor de achterste klim en knalde er naar toe, in zijn versnelling reed hij Andre voorbij, die ook een dappere poging deed, maar die kwam net te kort, de kopgroep van 12 was een feit.

In de finale deed Richard op 2 ronden voor het eind nog een poging om weg te rijden, maar net voor de laatste ronde was ook deze poging teniet gedaan.
Seine Zandbergen van de organiserende vereniging reed in de laatste ronde weg en won knap solo, hij bleef de rest van de kopgroep 100 meter voor.
Richard had zijn kruit aardig verbruikt, maar kon in de sprint toch nog een 7e plaats halen. Barjo werd 14 en Andre 17, Ralph eindigde in de achterhoede.
Laatste wijziging: 2018-11-25 13:29