16 MEI
2017

Complete chaos bij Vadesto Tijdrit

Gepubliceerd: 2018-11-12 17:27   |   Laatste wijziging: 2018-11-12 17:27   |   177x bekeken
Onder zomers omstandigheden werd op dinsdag 16 mei de Vadesto tijdrit gehouden. Een prachtig parcours met altijd sterke winaars. Na het goed presteren door de Lorini renners in de Ronde van Hardenberg waren de verwachtingen hoog gespannen voor de afgereisde HWV’ers.

Wat te denken van: Han Van de Werfhorst de goedlachse alleskunner uit Ommen komt net terug van trainingsstage waar hij zijn afdaal capaciteiten heeft verbeterd. Hij verwacht dan ook in de afdaling het verschil te kunnen gaan maken. Martijn Bouwhuis ook zo’n jongen die tot prachtige dingen in staat is. Fiets voor een zak drop de klinkers uit de straat en hoopt natuurlijk in de onderlinge strijd voor zijn teamgenoten te eindigen. Johan Overweg de man met een missie. Dit jaar wil ie er weer staan en dat gaat ie ook doen! Kwam vandaag een beetje vermoeid aan de start maar als alle puzzelstukjes bij hem in elkaar passen stijgt ie boven zichzelf uit. Dick Dreschler fiets vanavond zijn 2e tijdrit en is nog aan het ontdekken waar zijn grenzen liggen. Heeft de benen en longen van een tijdrijder dus gaat het komende seizoen ons zeker verassen. Klaas Bolks de door de wol geverfde veteraan kent als geen ander het spelletje van tijdrijden en zit als gegoten op zijn fiets. Heeft een dag eerder ook een tijdrit gereden en door organisatorisch falen niet goed kunnen in rijden is daardoor gebrand op revance. Simone van Coeverden, De schrik in het mannen peleton want niemand wil door haar gechickt worden. Komt terug van een nare knie operatie en het gaat haar er vooral om om wedstrijd ritme en ervaring op te doen om gedurende het seizoen te gaan verbeteren. GH Hutten de man met een identiteitcrisis hij moet zo nodig op zijn 44 nog aan zichzelf bewijzen dat ie met de jonge broekies mee kan doen. Hoopt dit seizoen een keer 44 gemiddeld te gaan rijden maar dan zal ie wel wat harder moeten gaan trainen.

Het inschrijven had al een voorteken moeten zijn voor het drama wat zich zou gaan aandienen. Lange wachtrijen voor de inschrijfbalie waarachter goedwillende vrijwilligers met het zweet op hun voorhoofd de hordes wielrenners te woord moesten staan en van nummers moesten voorzien. Op de vraag hoe laat er in de klasse’s gestart zou worden werd een beetje vaag geantwoord dat dat wel om geroepen zou worden en dat gebeurde dan ook maar wel zo kort van tevoren dat menig renner zijn of haar starttijd niet haalde zo ook Simone die 2.30 minuut te laat aan de start verscheen en daardoor een goede klassering wel kon vergeten. Kortom chaos ten overvloede scheldende renners en begeleiding en de organisatie met de handen in het haar.

Maar goed er werd gefietst en toen alle stofwolken opgetrokken waren bleek dat er hard was gefietst. Remco grasman was de overall winnaar met een gemiddelde van 49.7 km/u 19.36. De Lorini renners reden naar vermogen maar konden in dit top veld helaas geen potten breken.

Volgende week staat de tijdrit bij de Oldmeijer op het programma en een dag later de 10 km in Lemmer. Dus de mannen en dame hebben na deze wedstrijd de focus al weer op de volgende staan!!

Tijden:
GH Hutten 21.50
Han v/d Werfhorst 22.06
Martijn Bouwhuis 22.29
Johan Overweg 22.32
Klaas Bolks 24.53
Dick Dreschler 25.06
Simone van Coeverden (na correctie) 25.55


Gerelateerde leden
Klaas Bolks , Gerrit-Henk Hutten , Han van de Werfhorst
Laatste wijziging: 2018-11-12 17:27