1 JUN
2017

Gerrit Henk Hutten nieuwe clubkampioen HWV

Gepubliceerd: 2018-11-12 17:20   |   Laatste wijziging: 2018-11-12 17:21   |   595x bekeken
Op dinsdagavond 30 mei zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen verreden op het mooie rondje in Holtheme. Onder mooie koersomstandigheden moest er eerst door ieder lid een individuele tijdrit van 10 km worden gereden en daarna stond een omloop over 40 km op het programma.

Gerrit Henk en Han vd W rijden het hele jaar al goede tijdritten en liggen dichtbij elkaar. Johan en Martijn beginnen steeds dichterbij te komen. In de omloop zijn andere favorieten te noemen zoals Arthur, Bert en Han P.
Om 19:00 uur klonk het startschot van de eerste van 22 renners. Al snel werd duidelijk dat de wind voor zware omstandigheden zorgde. Elke renner kwam zichzelf tegen maar er werden toch goede tijden gereden. Zoals verwacht lag het uiteindelijk erg dicht bij elkaar. GH won de tijdrit in een tijd van 14:07, Han werd op slechts 2 seconden tweede en Johan werd derde in de tijdrit.
Vervolgens stond de omloop op het programma. 10 rondes werden gereden waarvan 2 stukken met wind op de kant. In het begin waren verschillende renners actief. De ene aanval was verrassender dan de ander, Bert bijvoorbeeld reed iedere ronde vlak voor het zwaarste stuk op de kant ‘toevallig’ naar voren. Op dit stuk werd de meeste ronden flink doorgetrokken maar omdat daarna de wind op kop zat werd er eigenlijk nooit doorgereden. Vanaf halfweg koers leek de zin om aan te vallen bij de meeste renners verdwenen. We reden lekker rond met z’n allen, hier en daar en speldenprik maar meer ook niet. De angst om te verliezen leek groter dan de wil om te winnen. Aangekomen in de laatste ronde probeerde Han het nog een keer maar hij werd al snel teruggehaald. Ook Bert deed nog een poging maar met hem liep het hetzelfde af. Uiteindelijk werd het een sprintje waarin Han P de echte sprinters Arthur en Christaan achter zich liet. GH kwam als 5e over de streep en dit bleek na zijn winst in de tijdrit voldoende voor de algehele overwinning. Dik verdiend want ook in de omloop was hij een van de weinige actief koersende renners. Gefeliciteerd!

Uitslag Tijdrit
1. GH Hutten
2. Han van de Werfhorst
3. Johan Overweg

Uitslag Omloop:
1. Han Peeneman
2. Arthur Helder
3. Christiaan Jansen

Uitslag overall:
1. GH Hutten
2. Han Peeneman
3. Martijn Bouwhuis


Gerelateerde leden
Laatste wijziging: 2018-11-12 17:21