15 JUN
2017

Gerrit Henk 2e bij districtskampioenschap tijdrijden!

Gepubliceerd: 2018-11-12 17:13   |   Laatste wijziging: 2018-11-12 17:13   |   136x bekeken
Dinsdag 13 juni stond al een hele poos bij de tijdrijders van oost Nederland vet gedrukt in de agenda.
Het districtskampioenschap is een wedstrijd waarbij de toprijders uit oost Nederland aanwezig zijn om te strijden om de felbegeerde tittel.

Ook de HWV delegatie was vol goede moed afgereisd naar het immer pittoreske Bornerbroek waar de geur van massage olie vermengd met spanningszweet je al van ver tegemoet kwam.
Aan de gespannen koppies was al wel goed te zien dat het hier vanavond ergens om zou gaan. Iedereen was tot op het bot toe gemotiveerd.
Namens HWV starten de volgend renners/rensters :
Om 19.33 mocht Simone van Coeverden van start gaan. Simone komt terug na een heftige knieblessure en heeft de afgelopen weken laten zien dat ze steeds beter in vorm begint te komen. Haar doel van deze wedstrijd is dan ook om ervaring op te gaan doen en proberen elke wedstrijd te verbeteren. Haar start was erg voortvarend en het eerste gedeelte had ze de focus er goed bij en wist de snelheid ruim boven de 40 km/u te houden. Helaas fietste ze door een wat onduidelijke situatie bijna verkeerd waardoor ze uit haar concentratie kwam en ze niet goed meer in haar ritme kwam. Ze finishte in een tijd net boven de 23 minuten wat een gemiddelde van 37,8 p/u betekent een super knappe prestatie waarbij ze keurig in de middenmoot finisht.

Om 20.33 mocht Gerrit Henk van start gaan bij de masters 40+. Hij had een dag eerder het parcours verkend en wist dat er in het eerste gedeelte een paar lastige bochten zaten. Nadat hij deze dus iets rustiger door was gekomen kon hij op het lange stuk voor de wind de gaskraan vol los draaien. Hij merkte dat het tempo er best in zat en zag na 4 km dat hij in liep op de eerder gestarte renner. Dit was een mooi richtpunt voor hem en hij haalde deze dan ook na 6 km in. Het laatste stuk tegen de wind in kon GH het tempo redelijk vlak houden en na het laatste viaduct wist ie het tempo weer dik boven de 50 te krijgen en dit tot de finish vol te houden. Hij finishte in een tijd van 19.47 wat een gem. betekent van dik boven de 45km/u, een fantastische tijd en uiteindelijk goed voor een verassende 2e plek. Een topprestatie waar hij zelf vooraf geen rekening mee gehouden had. Op sommige dagen vallen alle puzzelstukjes op z’n plek en vandaag was zo’n dag.
Bij de Masters 50+ stond Henry Kappert aan de start. Henry heeft de afgelopen periode laten zien dat ie in een goede vorm verkeert dus een podium behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Na een goed start weet Henry prima in het ritme te komen en het tempo voor de wind stevig op te voeren. Na 5 km is het echter helaas over voor Henry een lekke achterband zet een streep door de podium aspiraties van deze sympathieke wielrenner. Maar nuchter als hij is weet ie dat het podium er dit jaar echt nog wel in zit.
Klaas Bolks zo langzamerhand de Nestor van het HWV team stond aan de start voor zijn tijdrit bij de Masters 60+. Klaas is bekend met het spelletje tijdrijden dus stond perfect geprepareerd aan de start. Nadat hij het eerste gedeelte gehad had zette klaas de grote versnelling er op en fietste zoals we van hem gewend zijn op de grote plaat en mooi in de aerohouding zijn tijdrit. Klaas liet zien zijn tijdrit perfect te hebben opgebouwd en wist met een minimaal verval de finish te bereiken. Met een tijd ruim onder de 23 minuten belande Klaas net naast het podium, wel mag hij met een gemiddelde snelheid van boven de 39 km/u dik tevreden zijn
Bij de Amateurs stond Martijn Bouwhuis klaar voor zijn tijdrit. Martijn heeft afgelopen periode veel wedstrijden gereden en de afgelopen week iets rustiger aan gedaan en is dan ook erg benieuwd hoe hij het af zal brengen. Het eerste gedeelte is Martijn op het lijf geschreven en hij komt dan ook goed in zijn ritme. Hij weet het tempo ook tegen de wind goed vast te houden en perst er aan het eind naar de finish nog even een eindsprint uit. Hij laat de klok stoppen op 21.13 wat goed is voor een keurige 13e plek.
Om 21.12 uur mag Johan Overweg starten voor zijn tijdrit over 15 km. Johan heeft op het CK laten zien het tijdrijden nog niet verleerd te zijn en heeft met een goede dag zicht op het podium. Helaas moet dan wel alles meezitten en dat was in de tijdrit van Johan niet het geval. Onderweg wordt hij dusdanig door een busje gehinderde dat hij uit zijn focus komt en daardoor niet het maximale eruit heeft weten te halen. Hij finisht uiteindelijk in een tijd van 21.20 wat goed is voor een 15e plek.
Als Hekkensluiter van de HWV renners stond zeker niet de minste aan de start. Han van de Werfhorst mag zeker als een podium kandidaat worden beschouwd en gezien zijn vorm van de afgelopen weken zijn de verwachtingen bij hem maar ook bij zijn team hoog gespannen. Han geeft vooraf aan dat bij het inrijden zijn benen een beetje moe aanvoelen maar wie weet gaat het straks wel beter. Na de start merkt hij direct dat het niet lekker aanvoelt. Van de wind af merkt hij dat hij niet het maximale vermogen kan leveren wat nodig is voor een klassering op het podium. Op karakter vecht hij zich door de laatste kilometers heen en finisht in een tijd van 20,52 goed voor een 11e plek. De teleurstelling is van zijn gezicht af te lezen maar naar de opbeurende woorden van zijn teamgenoten heeft hij het vizier al weer op de volgende wedstrijd gericht.
Bijzondere vermelding mag toch wel het feit dat Olympisch kampioene Anna van der Breggen gewoon voor onze Simone van Coeverden van start gaat en ook bij de dames glansrijk wint. Wat toch een prachtsport waarbij de sporters op de verschillende nivo,s op een gelijkwaardige manier tegen elkaar mogen strijden .

HWV kan terugkijken op een mooi DK waarbij helaas de medaille spiegel dit jaar niet in ons voordeel uitpakt.
Een goed reden om volgend jaar terug te komen en nog harder en beter te gaan trainen.


Gerelateerde leden
Klaas Bolks , Gerrit-Henk Hutten , Johan Overweg
Laatste wijziging: 2018-11-12 17:13