2 APR
2018

Arthur 8e in Ureterp

Gepubliceerd: 2018-10-18 09:37   |   Laatste wijziging: 2018-10-18 09:37   |   145x bekeken
Op maandag 2 april stonden de HWV’ers aan de start in van de ronde van Ureterp. Het zou een natte en koude koers worden.

Bij de opstelling konden Han van de Werfhorst en Rob Wessels zich vooraan presenteren. Bert Lip, Han Peenemen en Arthur Helder stonden in de middenmoot. Edwin Bijlsma had het ongeluk om achterin het peleton te starten.

Na het startschot konden Han van de Werfhorst en Rob mooi voorin blijven rijden en hoefden zo geen risico’s te nemen. Na de 2e bocht kwamen Arthur en Bert even bij elkaar om een kort praatje te houden over de koers omstandigheden.

Han van de Werfhorst reed een goede opening van de wedstrijd en kon zich voorin goed handhaven. Na een tijdje zakte hij toch terug en wou in de finale geen risico’s nemen om voorin te komen met deze weersomstandigheden.

Arthur en Bert vonden elkaar weer in de slotfase van de koers. Bert adviseerde Arthur erop dat we een grote groep renners gingen dubbelen, dit betekende dat ze naar voren moesten. Na het dubbelen van de groep vroeg Arthur of Bert de sprint kon aantrekken. Bert liet weten dat hij daarvoor nog niet de benen had. Ondanks zn slecht benen wist hij zich nog tot diep in de finale voorin te presenteren.

De finale van de koers was heel zenuwachtig. Een valpartij in de laatste ronde zorgde ervoor dat Arthur als enige HWVer overbleef aan het front van de wedstrijd. De valpartij schrok weinig renners af en het geduw en getrek bleef doorgaan. Arthur had de benen niet meer om voor het technische gedeelte nog op de perfecte positie te komen. Hierdoor kon er slechts een 8e plek uitpersen in de sprint.

Rob en Edwin moesten helaas eerder uit de wedstrijd. Edwin had een blessure en ‘pussyboy’ Rob had het koud, dus hij ging douchen.

Han Peeneman kon zich goed handhaven in de buik van het peleton ondanks een griep de week ervoor.

Arthur Helder 8e
Bert Lip 15e
Han vd Werfhorst 43e
Han Peeneman 46e
Edwin Bijlsma 79e
Rob Wessels DNF


Gerelateerde leden
Edwin Bijlsma , Arthur Helder , Bert Lip
Laatste wijziging: 2018-10-18 09:37