2 APR
2018

Blauw Zwarte trein dendert door de polder

Gepubliceerd: 2018-10-18 09:37   |   Laatste wijziging: 2018-11-12 16:40   |   140x bekeken
Zaterdag 31 maart stond vet gedrukt in de agenda van de HWV leden Arthur Benjamin Han en GH. De altijd sterk bezette ploegentijdrit in Almere stond op het programma. Deze discipline is even mooi als afschuwwekkend. 21 km met een 4 mans team zo hard mogelijk zien te fietsen en daarbij met minimaal 3 renners finishen.

De afgelopen weken hadden de mannen flink getraind en ook nieuwkomer Arthur Helder had laten zien flink zijn mannetje te staan en vol vertrouwen stonden de mannen dan ook aan de start. Om 15.34 uur konden de renners van start en gelijk na de start zat het tempo er al goed in met de wind een beetje schuin achter. De blauw zwarte Lorini trein draaide als een geoliede machine en het tempo bleef strak boven de 50. Na een paar km gaf Benjamin aan dat hij niet de benen had ( hij was een week eerder ziek geweest). Wel bleef hij vol meedraaien maar met een iets kortere kopbeurt. Karaktermens als hij is deed ie op 10 km nog eenmaal een geweldige kopbeurt waarna hij ons succes toeschreeuwde.

De rest van het team bleef vol doordraaien en ze begonnen de voor hen gestarte ploegen in te halen wat de mannen alleen maar meer moraal gaf. Na het 13 km punt kregen de mannen de wind pal op kop en werd het uiterste van hen gevraagd. Doordat er een man miste in de trein konden de mannen minder herstellen en liepen de benen steeds voller en voller.
Gelukkig wisten de mannen de schade te beperken en liet Han van de Werfhorst zien in goede doen te zijn door beulswerk te verrichten op kop en zijn team op sleeptouw te nemen.
Met de finish in zicht wist Arthur nog eenmaal een mega versnelling er uit te persen.
En zijn team te laten finishen in een geweldige eindtijd van 26,53 goed voor een gemiddelde van 46,8!!

Zelden werd er zo hard gefietst door de mannen van HWV en een geweldige 6e plek was hun beloning. Team HWV kan terug kijken op een mooie dag tijdrijden en heeft laten zien dat de blauw zwarte Lorini trein weer goed op stoom is.

De mannen kijken dan ook met veel vertrouwen het seizoen tegemoet.


Gerelateerde leden
Arthur Helder , Gerrit-Henk Hutten , Han van de Werfhorst , Benjamin Van Elburg
Laatste wijziging: 2018-11-12 16:40