2 APR
2018

De Kop is er af!

Gepubliceerd: 2018-10-18 09:39   |   Laatste wijziging: 2018-10-18 09:39   |   148x bekeken
Zaterdag 24 maart was het dan zover na een winter hard trainen konden de tijdrijders eindelijk los gaan in het altijd winderige warns.
Ook HWV was goed vertegenwoordigd in de diverse categorie├źn en waren vol goede moed afgereisd naar dit pitoreske dorpje tegen het ijsselmeer aan.
Bij de dames was het Simone die als eerste van start mocht gaan. Zij heeft de afgelopen periode in de trainingen laten zien dat ze grote stappen heeft gemaakt dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Nadat ze optimaal warm had gefietst en er helemaal klaar voor was kwam er van uit de organisatie het bericht dat de start een uur uitgesteld zou worden ivm een obstakel op de weg. Vreselijk balen natuurlijk want ze was er helemaal klaar voor. Dus snel de warme kleren weer aan en een half uur later weer met de warming up beginnen. Nadat ze een uur later wel van start kon wist ze een sterke tijdrit te rijden en te finishen met een gemiddelde van 38,8 wat goed was voor een 6e plek.

De 40+ gaat er dit jaar zeker komen maar dan moet alles een beetje meezitten en dat was vandaag niet het geval. Bij de categorie H3 stonden Benjamin en Han vd Werfhorst aan de start. Benjamin had de afgelopen weken laten zien in goeden doen te zijn maar was een paar dagen minder fit en dat resulteerde in een voor hem teleurstellende 42,2 gemiddeld wat goed was voor een 11e plek. Han was na een trainingskamp op mallorca benieuwd naar zijn vorm en in Warns zou de eerste echte test zijn. Nadat hij gefinisht was gaf hij aan niet helemaal tevreden te zijn maar met een gemiddelde van 44,00 en een 5e plaats laat hij zien in prima doen te zijn en zal hij zeker dit seizoen nog enkele podiumplekken gaan pakken.

Bij H7 was het Gert Mulderij die op zijn nieuwe tijdritfiets van start ging. Vooraf gaf hij aan dat hij amper op de fiets gefietst had en de vorm ver weg was. Maar zoals vaker bij Gert liet deze alleskunner zien dat hij het ook met wat minder training kan. Met een gemiddelde van 45,5 noteerde hij een nette 6e plek.

Bij de H4 was het Gerrit Henk die van start mocht gaan. Na een iets te snelle start finiste hij met een gemiddelde van 45,8 wat goed was voor een 2e plek.

Als slotstuk van deze mooie dag was het de eer aan de mannen met ervaring de H6. Klaas Bolks de stylist bij uitstek wist in een net opgebouwde race een gemiddelde neer te zetten van 40,6 wat hem een verdienstelijke 4e plek opleverde .

HWV kan terug kijken op een mooi begin van het seizoen en heeft laten zien dat er voor het podium gestreden kan worden.


Gerelateerde leden
Gerrit-Henk Hutten
Laatste wijziging: 2018-10-18 09:39