28 APR
2018

Arthur 2e in Koningsronde van Almelo

Gepubliceerd: 2018-10-18 09:30   |   Laatste wijziging: 2018-10-18 09:31   |   351x bekeken
Op 27 april stonden Gerrit Henk, Han Peeneman, Maurice, Edwin en Arthur aan de start van de koningsronde van Almelo.

Na het startschot barste de koers los. Het tempo lag direct hoog en ontsnappingen waren overal. Voorin deden de HWV’ers goed mee.

Het plan was ook om actief mee te doen voorin de koers, omdat de kopgroep vroeg bepaald kon worden. Opdracht was om bij elke ontsnapping minstens één HWV’er te hebben. Dit lukte elke keer dankzij de onvermoeibare benen van GH. Wanneer Arthur GH een keer met zn tweeen wegkwamen werd er direct hard achtervolgd. GH liet weten dat hij de benen niet had. Arthur vond dat geen probleem, want de voorsprong was zeer klein. Gelukkig wel groot genoeg om de daaropvolgende ronde een premie mee te pikken.

Op de helft van de koers leek het erop dat het een massasprint werd. Dit was natuurlijk niet helemaal zeker, dus er bleef meegesprongen worden met de aanvallen.

In de laatste ronde wist Edwin nog een slimme aanval te plaatsen en kreeg ook een flinke voorsprong. Toen de voorsprong uitbreidde begon er hard gereden te worden en werd Edwin helaas teruggepakt. Hierdoor kon Arthur mee in de achtervolgende groep naar Edwin, hierdoor positioneerde hij zich perfect voor de sprint.

In de laatste bocht kwam Arthur er als 3e uit en lag de overwinning voor hem klaar. Toen de 2e man begon aan de sprint bleek het tempo al aardig hoog waardoor de rest van het peleton op achterstand kwam. Met nog 300 meter te gaan probeerde Arthur voorbij de voorste man te komen, maar deze bleek nog niet op topsnelheid. Helaas kwam de streep net iets te vroeg en moest Arthur tevreden zijn met een 2e plaats.

HWV heeft zich goed laten zien in deze koers en zal zeker voorin te spotten zijn bij de ronde van Hardenberg op 5 mei!


Gerelateerde leden
Edwin Bijlsma , Arthur Helder , Gerrit-Henk Hutten , Maurice Santman
Laatste wijziging: 2018-10-18 09:31