28 APR
2018

Ronde van Nijverdal

Gepubliceerd: 2018-10-18 09:13   |   Laatste wijziging: 2018-10-18 09:14   |   179x bekeken
Daags na de mooie 2e plaats van Arthur in Almelo stond de volgende wedstrijd op het programma. Na een aantal jaren stond er bij de ‘ronde van het villapark’ in Nijverdal weer een wedstrijd voor de amateurs en sportklasse op het programma. Met een venijnig klimmetje in het parcours beloofde het een zware wedstrijd te worden.
Namens HWV stonden Arthur, Benjamin, Han P, Ruben en ikzelf (Han w) aan de start. Direct vanuit de start lag het tempo hoog en viel het nauwelijks stil. Het klimmetje bleek ook in het peloton bij menig renner de benen af te snijden. Ruben had een goede startplek en ging voortvarend van start. Helaas kon hij dit niet vasthouden en hij gaf aan het zwaar te hebben. Als sportklasserenner na een jaar afwezigheid was dat in dit geweld geen schande. Halverwege stapte hij af. Benjamin en ik hingen lang achterin de groep terwijl Han P en Arthur zich voorin met de koers bemoeiden. Bij veel uitloop pogingen zaten ze erbij maar het bleek erg lastig om vooruit te blijven op dit parcours. Door materiaalpech moest Arthur de strijd helaas staken en na 2 keiharde rondes moest Benjamin met een groepje renners het peloton laten gaan. Op dit punt reed er toch een kopgroepje weg van 3 kleppers die uiteindelijk het podium mochten betreden.
Ik kon zelf bij vlagen goed opschuiven naar voren maar liet me (te) gemakkelijk weer terugzakken. 5 rondes voor het eind reden er nog 2 renners weg en toen ik voorin zat reed ik hard de klim op om het gat te dichten. Achteraf een domme actie want vooral mijn eigen benen ontploften hierdoor. Ik zakte weer terug en kwam niet meer in mijn ritme. Han P had dit niet door en reed zichzelf op kop ook leeg om de vluchters terug te halen zodat ik een goede uitslag kon rijden. Helaas kwam ik niet meer verder naar voren waardoor uiteindelijk een 22e plek de uitkomst was. Han P werd nog 33e.


Gerelateerde leden
Arthur Helder , Ruben Lukas
Laatste wijziging: 2018-10-18 09:14