29 APR
2018

Ruben 4e bij omloop van de Bronneger bult

Gepubliceerd: 2018-10-18 09:11   |   Laatste wijziging: 2018-10-18 09:11   |   267x bekeken
Sportklasse/50+

Na de geneutraliseerde start de eerste 200 meter schoot het peloton om half 12 in gang voor de 3e omloop van de Bronneger Bult voor sportklasse en masters 50+. Namens HWV stond alleen Ruben aan de start. De eerste ronde werd er wat afwachtend gereden vooraan in het peloton en Ruben besloot al gelijk om er vandoor te gaan op het lange rechte stuk richting start/finish. Helaas sprong er niemand mee waardoor de ontsnapte poging halverwege het 2e rondje weer tot de orde werd geroepen door het peloton.

Na 5 rondes begon het harder te regenen waardoor er steeds behoedzamer door de bochten gereden moest worden. Dit veroorzaakte soms zenuwachtige taferelen in de bocht richting de gladde klinkertjes. Gelukkig zat Ruben constant in de voorste plekken van het peloton waardoor hij geen oponthoud had bij de verschillende valpartijen.

Na meerdere mislukte pogingen om aan het peloton te ontsnappen werd het duidelijk dat alles op de laatste ronde aankwam. Op het oplopende stuk richting start/finish sprongen er 3 man weg en Ruben probeerde mee te springen. Het kostte vrij veel kracht om aan te haken bij de 3 koplopers, het gat van maar 30 meter kreeg Ruben helaas niet dicht. In een ultieme poging om sprintend op het podium te komen liepen de benen behoorlijk vol. Een 4e plek was het maximaal haalbare vandaag.

Amateurs/40+

Na de finish van de sportklasse was het om kwart over 1 de beurt aan de amateurs en 40+. Hier alleen Han vdW aan de start namens HWV. Met zware benen van de ronde van het villapark de dag ervoor begon hij in de regen aan de mooie omloop. Te voorzichtig rijdend belandde hij achterin de groep en het duurde een tijdje voordat hij de knop had omgezet. Echt goed voorin komen bleek met de benen van vandaag lastig dus het werd vooral meerijden in het peloton waar het lastig ontsnappen leek. 3 rondes voor het einde bleek er toch een kopgroep van 5 man weg te komen. In de pelotonsprint voor plaats 6 zat Han nog steeds te ver van achteren. Door een goed wiel schoot hij toch snel naar voren in de sprint wat nog een 25e plaats opleverde.


Gerelateerde leden
Ruben Lukas
Laatste wijziging: 2018-10-18 09:11