6 MEI
2018

Ronde van Hardenberg Sportklasse/masters 40+

Gepubliceerd: 2018-10-17 10:10   |   Laatste wijziging: 2018-10-17 10:10   |   181x bekeken
Op deze zonnige Bevrijdingsdag werd de ronde van Hardenberg gereden. Om 17:00 was het de beurt aan sportklasse en masters 40+. Bij HWV stonden aan de start: Andre Godeke, Rick Eggengoor, Peter Naaktgeboren, Barjo Lamberink, Ferdinand van Essen en Ruben Lukas. De route ten opzichte van vorig jaar was wat aangepast met een technisch element in de vorm van een extra parkeerplaats waar we omheen moesten rijden.

Al vrij snel in de wedstrijd werd duidelijk dat dit een hectisch en nerveus gedoe werd in de wedstrijd. Her en der werden er schouderduwtjes en kwakjes gegeven om maar geen plekken te verliezen. Doordat het rondje zo klein en technisch was, was er weinig ruimte tot overleg mogelijk. Ik, Ruben, heb dan ook echt geen idee hoe het de andere jongens van hwv is vergaan en wat hun verhalen en ervaringen waren tijdens de wedstrijd. Ruben reed de hele wedstrijd zoveel mogelijk van voren en moest een paar keer in de tegenaanval gaan van de renners van Saas, die in overtal aanwezig waren in de kop van de wedstrijd. Dit maakte de wedstrijd dan ook erg zwaar, constant moesten renners van andere ploegen reageren op de vele aanvallen van deze zwarthemden, waarin enkele erg sterke renners fietsen.

Toch slaagde er niemand in om alleen weg te blijven, wat resulteerde in een spannend slot waarin alles aankwam op de laatste ronde. In de één a laatste bocht vloog degene die op dat moment aan de leiding reed knalhard onderuit, Ruben kon hier gelukkig nog net omheen sturen en ging vervolgens als nummero 8 de laatste bocht door. In de eindsprint wist Ruben nog 2 plekken verder naar voren te sprinten maar een podium plek zat er helaas niet in..

Ferdinand werd nog knap 19e en ook Peter wist zijn eerste wedstrijd uit te fietsen en werd 27e!
Laatste wijziging: 2018-10-17 10:10