8 MEI
2018

Ronde van Hardenberg Amateurs

Gepubliceerd: 2018-10-17 10:09   |   Laatste wijziging: 2019-04-29 13:40   |   485x bekeken
Afgelopen zaterdag werd de ronde van Hardenberg verreden. Na een mooie wedstrijd bij de sportklasse waar Ruben naar een 6e plek reed, en vervolgens een geslaagde dikke banden race, was het de beurt aan de amateurs. Het parcours had een extra lusje gekregen ten opzichte van afgelopen jaren. Een aantal renners waren hier wat minder enthousiast over, maar de extra bochten zorgden ervoor dat het wat technischer en selectiever werd, wat de wedstrijd alleen maar ten goede kwam.

Namens HWV stonden Arthur (nummer 3 van afgelopen jaar en vorige week nog 2e in Almelo), Benjamin, Bert, Edwin, Gerrit Henk, Han P, Han W, Maurice en Rob aan de start. Van te voren was afgesproken om de eerste tien ronden niet zelf in de aanval te gaan, om ploeggenoten die achteraan startten tijd te gunnen om op te schuiven. Dit bleek achteraf ook wel nodig, want opschuiven viel niet mee.

Arthur, Bert en Han W zaten vanaf het begin goed voorin en sprongen steeds mee met ontsnappingen. Han P en Rob hadden alle energie nodig om op te schuiven in het peloton. Ook Benjamin en Edwin probeerden zich in het peloton te handhaven, maar voor beide tijdrijders lag uiteindelijk het tempo op het bochtige parcours te hoog. Maurice reed een prima wedstrijd, maar moest helaas even van de fiets toen zijn lens dubbel klapte en verloor daarbij de aansluiting met het peloton.

Half koers ging Gerrit Henk in de aanval. Zoals hij zelf aangaf ging hij met zijn jeugdige enthousiasme iets te hard door de 180 graden bocht met als gevolg dat hij de klinkers van dichtbij kon bekijken. Gelukkig sprong hij snel weer op de fiets en reed de wedstrijd knap uit.

Met nog ongeveer 12 ronden te gaan ging Bert solo in de aanval. De ontsnapping zag er serieus uit, maar helaas werd hij na een aantal ronden weer ingelopen. Op dat moment reden Robert de Jong en Joakim Zuidema weg uit het peloton. Han P sprong erachter aan waarna de sterk rijdende Arthur vakkundig de benen stil hield op kop van het peloton. Na een half rondje afzien sloot Han P aan bij de koplopers die meteen 10 seconden voorsprong hadden. Mede door het perfecte afstopwerk van de Lorini trein wist het peloton niet meer terug te keren. Toch werd het gat nooit groter dan 13 seconden waardoor er geen ruimte was om te pokeren. In de sprint was Joakim Zuidema de rapste voor Robert de Jong en Han P. Een mooie podiumplek die door top teamwork tot stand kwam. Achter de kopgroep reden Arthur en Han W nog naar 9e en 11e plek. Rob, Gerrit Henk en Bert finishten net buiten de top 20.


Gerelateerde leden
Laatste wijziging: 2019-04-29 13:40