1 JUN
2018

DK tijdrijden met dubbele gevoelens

Gepubliceerd: 2018-10-17 10:05   |   Laatste wijziging: 2018-10-17 10:06   |   176x bekeken
Op dinsdagavond 29 mei stond voor het district oost het DK tijdrijden op het programma. Op een mooie ronde bij Bornerbroek barstte de strijd tegen de elementen los. Met code geel in het achterhoofd trokken 4 HWV’ers naar deze wedstrijd. Klaas bij de masters 30+ (samengevoegde categorie), Benjamin en Han bij de amateurs/sportklasse en Gerrit Henk was koos categorie-loos. Door een fout van de organisatie werd zijn inschrijving niet goedgekeurd waardoor hij alleen buiten mededinging mocht deelnemen. In de auto richting Bornerbroek merkte Han al dat GH tot op het bot gemotiveerd was om iedereen het ongelijk te bewijzen.

om 20:05 was Klaas de eerste namens HWV die van start ging. zijn verhaal: Na een warm up onder “drukkende” weersomstandigheden, drukte ik bij de start op de rondeknop van mijn Garmin om de tijdrit vast te leggen. Toen ik ná de start naar mijn vermogen en cadans keek zag ik alleen maar “nullen”. De verbinding met mijn Rotorcranks was weggevallen en ik reed volledig blind, zelfs geen kmh!
Op gevoel richtte ik me op de motor voor me en reed op de top van mijn kunnen, met zo nu en dan een flits van een gps snelheid als referentie.
Michel Bolle was na mij gestart en in het laatste deel zou de betere tijdrijder me waarschijnlijk inhalen.
Ik was prettig verrast dat de Michel pas op de brug over het Twentekanaal in de laatste 2km achter me zat.
In de afzink na de brug kon ik met de 56/11 genoeg snelheid ontwikkelen om hem op de finish nog 2 sec voor te blijven.
Mijn tijd was met 22:35 zo’n 25 seconden sneller dan vorig jaar.
(Strava zegt 22:05, maar dat is officieus, helaas)

Benjamin was om 20:36 de volgende. Zijn ervaring van de tijdrit was kort maar krachtig: Op een paar klote bochten na heb ik lekker gereden. In het begin misschien iets te voorzichtig maar met een goed slot. Natuurlijk moet het nog een stuk harder. De verwachting is dat dit richting het CK en het NCK zeker gaat gebeuren.

Han was om 20:47 aan de beurt. Na een teleurstellende prestatie vorig jaar was ik erg gemotiveerd om vandaag een goede uitslag te rijden. Nadat het tijdens de warming up vrijwel windstil was begonnen de vlaggen toch wat strakker te staan toen ik naar de start reed. De eerste helft tegen de wind in voelde goed, Ik merkte dat ik goed snelheid kon houden en ik lag op schema voor een goede eindtijd. Na het viaduct over het kanaal zou ik wind mee moeten hebben en kunnen bijschakelen. Dit bleek mij door de weergoden niet gegund. De wind ging compleet liggen en leek iets van richting te veranderen. Ik reed geen meter harder dan de heenweg terwijl het nog steeds goed voelde. Mentaal werd het hierdoor wel minder. De eindtijd en klassering vielen dan ook tegen met een 8e plaats.

Als laatste, na alle bedrijventeams, mocht GH nog even zijn duivels ontbinden. Op advies van Albert Timmer begaf hij zich tijdens de warming-up op de tacx. Als fel tegenstander hiervan was dit voor hem wennen maar het bleek toch zinvol. Op naar de start.Tot op het bot gemotiveerd knalde hij weg. Het was ondertussen gaan regen waardoor het in de bochten wat opletten was. Eenmaal op gang bleek de motor goed te draaien vandaag. Als een stoomwals dendert hij langs het kanaal, de vissen en alle rondvliegende insecten schrikken zich een ongeluk. Na de klinkerstrook de ‘rijssense weg’ op ligt de snelheid continue tegen de 50km/u en dit blijkt hij vol te kunnen houden. Met een waanzinnige tijd van 19:39 en een gemiddelde snelheid boven de 46!! komt hij over de finish. Fantastische prestatie!

Extra zuur was helaas de prijsuitreiking van zowel de amateurs als de masters 30+. In beide categorieën bleek de winnende tijd 19:40 te zijn waardoor GH, zonder fout van de organisatie, normaal gesproken district kampioen zou zijn geweest!

Als eerbetoon hebben wij als mede HWV’ers hem toch de winst gegund in zijn eigen categorie, namelijk die van ‘spek en bonen’. Bij het DK in Zeijen schijnt hij zijn kampioenschap in deze categorie te gaan verdedigen.


Gerelateerde leden
Gerrit-Henk Hutten
Laatste wijziging: 2018-10-17 10:06