17 JUL
2018

Ronde van Epe

Gepubliceerd: 2018-10-17 09:59   |   Laatste wijziging: 2018-10-17 09:59   |   396x bekeken
Op donderdagavond 12 juli stonden Chris en Arthur aan de startlijn van de ronde van Epe.

Bij de verkenning was er al geconcludeerd dat het om een snel rondje ging, waarbij voorin zitten het verschil kon maken.

Voor Chris was het de eerste koers van dit seizoen. Bij het opstellen stonden de twee renners dicht bij elkaar, dus het plan kon worden opgesteld.

Arthur kan altijd snel naar voren toe gaan, dus hij moest ervoor zorgen dat Chris hierin mee kon komen. Wanneer hij zag dat Chris rond de 15e positie zat, liet hij zich terugzakken om hem op te halen. Door de hoge snelheid en gebrek in koersen dit jaar had Chris het aardig zwaar, maar hij hield het wel vol! Arthur zag dat hij het zwaar had en zorgde ervoor dat hij na de bochten niet te hard doorging, zodat Chris kon herstellen in z’n wiel. De snelheden op de rechte stukken zaten constant rond de 50 km/u. Na de eerste 30 ronden zat het peleton op een gemiddelde van 44 km/u.

Gedurende de koers waren de ogen constant gericht op Gerard Haasjes en Frank Visser. Deze twee hardrijders mochten niet wegkomen, aangezien ze altijd onderdeel maken van de winnende kopgroep. Arthur had dit ook in de gaten en probeerde elke demarrage te beantwoorden. Helaas lukte het wel voor Frank Visser om weg te komen samen met 3 anderen. Hierin waren Arthur en Chris niet betrokken, dus er moest hard gereden worden. Samen met vier andere jongens werd het tempo hoog gehouden om de kopgroep terug pakken.

Vijf ronden voor het einde was er een valpartij in de kopgroep. Gelukkig was het tempo in het peleton hoog, waardoor er 3 man makkelijk teruggepakt werden. Vanuit het publiek hoorde Arthur dat er nog één iemand weg was. Zolang dit maar niet Frank Visser was, die heeft genoeg aan 10 seconden voorsprong om de gehele koers weg te blijven. De speaker riep om: “En met nog 4 ronden te gaan gaat Frank Visser aan de leiding met 30 seconden!!”.

Arthur en Chris wisten dat het nu gedaan was. De focus lag op de peleton sprint. Met nog 2 ronden te gaan keek Arthur naar achteren om Chris te spotten. Die zat net te ver naar achter om nog naar voren te halen. 2 bochten voor het einde zit Arthur in de 2e positie. In de laatste bocht springt er iemand voorbij. 3e positie dus. Gerard Haasjes zit voor Arthur, waardoor het een harde sprint gaat worden. Arthur probeert al vroeg er voorbij te komen, maar dit gaat moeizaam. De streep ligt net een aantal meter te vroeg, waardoor Arthur op een paar centimeter 3e wordt.


Gerelateerde leden
Arthur Helder
Laatste wijziging: 2018-10-17 09:59