1 OKT
2018

Teamprestatie HWV op NCK!

Gepubliceerd: 2018-10-16 14:47   |   Laatste wijziging: 2018-10-16 14:49   |   427x bekeken
High-fives all around direct na de finish. We hadden geen idee van onze klassering, maar we hadden maximaal gegeven. Niet alleen waren we als team compleet gebleven, iedereen bleef zijn beurten doen en de snelheid hoog houden. En met 47.7 km/uur gemiddeld lag die snelheid hoog. Dit leverde HWV een 33e plek op, met slechts 10 seconden verschil met de nummer 30, een resultaat om trots op te zijn.

Na weken van training en voorbereiding begon het NCK echt na de laatste dinsdagavond training. Materiaal werd afgestemd, weerberichten gevolgd en de strategie uitgedacht. Onder leiding van ploegleider Klaas Bolks werd de volgorde bepaald: Gerrit-Henk Hutten nam de start, gevolgd door Han van de Werfhorst, Benjamin van Elburg, Bert Lip, Christiaan Jansen en Arthur Helder. Ruben Lukas en Maurice Sandman gingen in de auto mee om wielen te steken. Met een stralend najaars zonnetje en weinig wind, hadden we een schema uitgedacht die 1.5 minuut sneller was dan het voorgaande jaar. Om exact 4 minuten over drie in de middag ging de HWV trein van start voor 52 km in de polder.

We gingen probleemloos op weg, en het eerste lange rechte stuk reden we al tegen de 50 km/uur. Op de dijk stond de wind iets tegen, maar ook hier konden we de snelheid vasthouden. Na 27 km ging het bijna helemaal mis bij het afrijden van de dijk; de verkeersregelaar wees naar rechts, de motor ging rechtdoor en de ploegleider dacht dat we links moesten. Even verwarring en het tempo weg, maar we bleven koel en sloegen de goede weg in: rechtdoor! Daarna ging het foutloos verder, hoewel Arthur nog een bocht te wijd stuurde en een stuk berm meepakte. Niemand raakte in paniek en we stampten hard door naar de finish.

Gerrit-Henk reed zijn derde NCK en was de locomotief van de ploeg. Geen moment echter reed hij de trein kapot, maar deed wat het beste is voor de ploeg en dat was lange beurten maken op hoge snelheid. Benjamin van Elburg had wellicht niet zijn beste dag, maar hij laat toch zien hoeveel ervaring en hardheid hij in huis heeft. Geen moment liet hij de snelheid zakken en bleef zijn beurten aan de kop doen. Han van de Werfhorst reed zijn beste NCK ooit, sterke beurten aan de kop en geen moment van zwakte. Bert Lip kende ook een goede dag en was weer helemaal hersteld van de Ronde van Siak weeks ervoor. Arthur Helder maakte zijn NCK debuut en deed dat met vlag en wimpel, hij weet nu wat het is om 52 km op en over de grens te rijden. En als laatste de man die wellicht het meeste respect verdient, Christiaan Jansen. In 2009 deed hij voor het laatst mee aan het NCK en deed zijn werk buitengewoon goed en tot op de streep. Maar bovenal heeft de solide samenwerking van deze zes HWV’ers tot een prachtig resultaat geleidt!


Gerelateerde leden
Arthur Helder , Bert Lip , Gerrit-Henk Hutten
Laatste wijziging: 2018-10-16 14:49