19 JAN
2019

Zaterdagtraining: Zonder kopman naar de VAM!

Gepubliceerd: 2019-01-19 13:43   |   Laatste wijziging: 2019-01-19 23:01   |   523x bekeken
Zaterdag ochtend 19 januari 2019. Heel weldenkend Nederland heeft na het opstaan en de buitentemperatuur gecheckt te hebben besloten dat een uurtje langer in bed ook wel heel prettig kan zijn. Maar zo niet de mannen van HWV Hardenberg! Rond de klok van half 10 verzamelen deze helden zich bij de mac voor een duurrit door het altijd mooie Drentse landschap. Waarbij Jan (beest) Bakker aankomt met de opmerking heerlijk weer en als voorzorg toch maar een buffje om zijn nek heeft zien enkele andere renners er uit alsof ze op poolexpeditie gaan en hebben hun complete winteroutfit uit de kast getoverd. Klokslag half 10 ontstaat er toch een lichte paniek onder de verzamelde renners want waar blijft onze kopman.

Hij heeft aangegeven deze ochtend met ons gewone stervelingen mee te willen fietsen om te kijken hoe de vorm van ons helpers is. En of hij dit jaar weer alles in zijn eentje moet doen of dat wij als teamgenoten hem een beetje uit de wind kunnen houden. Voorzichtig opperen enkele renners of het een idee is om toch maar even langs het imperium van onze kopman te fietsen om te kijken of hij eventueel panne heeft of tips geeft aan andere toevallig voorbijkomende tourbennies.

De stoute schoenen aan getrokken(extra sokken) en nederig bij hem aangebeld. Geen reactie. Enkele ervaren renners geven aan dat onze kopman waarschijnlijk nog in bed ligt want daar wordt de koers immers gewonnen en met zijn talent is het trainen in deze periode meer een formaliteit dan echt opbouwend. Met een laatste hoopvolle blik naar het balkon om een glimp van hem op te kunnen vangen besluiten we toch maar op pad te gaan.

Het lijkt alsof het ontbreken van de kopman bij enkele andere renners onvermoede krachten heeft,losgemaakt want met een gangetje van 35+ denderen we doorLutten en de Krim. De ontwakende dorpsjeugd van Nieuwlande zal zich deze dag herinneren als de dag dat er een blauw zwarte tornado door heen raasde. Kortom de jongens hadden er zin in. Elk pietluttig plaatsnaam bordje werd er afgesprint alsof het de finish van Ureterp betrof en de machtige pedaalslagen van Arthur, Bert en Peter beloven veel goeds voor dit seizoen.

Richting de Vamberg werd het toch wat onrustig in de groep en met Han en Benjamin en Jan B op kop werd de snelheid dik over de 40 getrokken en kwam de Vamberg razend snel dichterbij. GH die met zijn gewicht niet tot de klimgeiten behoort wist dat hij er op de berg ongetwijfeld af zou moeten dus bedacht halverwege de klim dat hij op de top zijn band moest wisselen omdat daar een hoogte,Slag (wtf) in zou zitten. Rest van de groep knikte meewarig oke en speelden het spelletje prima mee.
Op de Vamberg werden de beentjes even prima getest en deze col der lage landen werd door iedereen prima verteert. Na de berg lonkte de koffie dus kwamen de ervaren renners op kop om de Lorini trein richting de thuis basis Hardenberg te brengen .

Klaas en Jan P lieten zien dat ze het slimme rijden nog niet vergeten waren en maakten een frisse indruk en draaiden als jonge honden tot aan het eind mee. Jan H nam zijn taak als scheidend voorzitter erg serieus en wou er 100% zeker van zijn dat er geen HWV renners in Drenthe achterbleven dus heeft dit uitvoerig gecheckt. Conclusie van deze mooie ochtendrit kan zijn dat de mannen van HWV in goede doen zijn en dat we ons om onze Kopman geen zorgen hoeven te maken.
Koud bovenop Vamberg.
Sfeer impressie.
Kopman lag nog op bed.


Gerelateerde leden
Jan Bakker , Klaas Bolks , Arthur Helder , Jan Heuker , Gerrit-Henk Hutten , Bert Lip , Peter Naaktgeboren , Jan Plagge , Han van de Werfhorst , Benjamin Van Elburg
Laatste wijziging: 2019-01-19 23:01