22 JAN
2019

Finale Gow Aalten

Gepubliceerd: 2019-01-22 21:01   |   Laatste wijziging: 2019-01-22 21:59   |   315x bekeken
Verslag Arjan:
Zondag 20 Januari was de finale van de Gow cross seizoen 2018/2019. Het was -7 graden bij de start. De ondergrond keihard en al snel in de wedstrijd bleek het motto: veilig en heel thuis komen het belangrijkste. Geen fouten maken is ook een kunst. Wel een leuk nieuw rondje en een mooie afsluiting van een goed seizoen. P8 in het eindklassement met 2 gemiste wedstrijden is weer beter dan vorig seizoen. Hoogtepunt is zeker de vierde plaats in Kampen. Op naar volgende seizoen.

Verslag Klaas:
Traditioneel werd de GOW veldritcompetitie afgesloten met de finale in Aalten. Dit was dan ook het enige wat traditioneel was, want de organiserende vereniging had op een nieuwe locatie een zeer technisch parcours getekend wat door de vorst een keiharde ondergrond had gekregen.

Verschillende HWV'ers hebben één of meerdere wedstrijden in deze competitie gereden, maar het waren Arjan Zweers en Klaas Bolks die als enige HWV'ers het eindklassement voor ogen hadden en de gehele reeks wedstrijden reden in de masters 40+ (Arjan) en 50+ (Klaas).
Waar Arjan zich continue in de top tien van de masters 40+ wist te handhaven, moest Klaas zich als 60 plusser in het veld van 50+ proberen te profileren. Een informele klassementstrijd met de overige 60+ deelnemers maakte elke wedstrijd interessant, ondanks het feit dat deze achterin het veld plaatsvond.

De finale in Aalten was voor zowel Arjan als Klaas vanwege verkeerde keuzes van het “schoeisel” jammer genoeg geen succes. Waar Arjan met een te hoge bandenspanning was gestart en Klaas voor profiel loze banden had gekozen, kwamen beiden er achter dat de bevroren ondergrond met hard bevroren sporen een andere keuze gevraagd had. Een verbetering van het klassement zat er daarmee ook niet in en beiden moesten zich tot het uiterste inspannen om de positie in het eindklassement te kunnen verdedigen. Arjan wist hier in te slagen met een 8ste in het eindklassement als resultaat.
Klaas moest met ernstig gebrek aan grip toezien dat hij één plaats zakte in het eindklassement en zijn doelstelling om 1e 60 plusser te worden in rook zag op gaan. Een 31ste plaats bij de 50+ en informeel 3e van de 60 plussers was het eindresultaat van een mooie wintercompetitie.

Het zou mooi zijn als meer HWV'ers zich aangesproken zouden voelen om volgend seizoen in de sporen van Mathieu van der Poel te treden.


Gerelateerde leden
Klaas Bolks , Arjan Zweers

#Renner
Laatste wijziging: 2019-01-22 21:59