8 FEB
2019

10 vragen voor .. Bert Lip

Gepubliceerd: 2019-02-08 23:38   |   Laatste wijziging: 2019-02-08 23:45   |   268x bekeken
1. Dit telt als 1 vraag: Wat is je leeftijd, gewicht, lengte, maximum hartslag, rustpols, hoe lang ben je al HWV'er en welk fietsmerk rij je?
Ik ben 32 jaren jong, weeg +- 76kg, 1.78 lang, max hartslag schat ik op 185, rustpols 45. Ik ben in 2003 lid geworden van HWV, dus alweer 17 jaar lid. Ik rij op een trek.

2. Hoe ben je begonnen met wielrennen?
Rond m'n 15e heb ik m'n enkelbanden gescheurd tijdens een sprintje, en sinsdien had ik altijd pijn met voetbal. Ik kocht voor 6 tientjes een oude racefiets van een schoolkennis en ben zo begonnen met wielrennen.

3. Welke (sport)prestatie ben je het meest trots op?
Mijn 17e plaats in de Witte Kruis classic in Den Haag in 2013. Niet mijn beste uitslag, maar deze prestatie kwam tot stand na een zeer gedreven voorbereiding in de winter. Op de dag van de wedstrijd in Maart was het koud, veel wind en het regende de hele dag, maar ik was tot op het bot gemotiveerd.

4. Wat zijn je ambities voor dit jaar?
Allereerst wil ik een puike tijd op de marathon in Rotterdam lopen, en daarna volle bak voor het wielerseizoen. Mijn seizoen is geslaagd als we als club 5 overwinningen behalen, waaronder minimaal 1 van mij.

5. Als je een profkoers mag uitkiezen die je het liefst zou willen rijden, welke is dat en waarom?
Strade Bianchi! Italië is een wielerland, en deze koers heeft alle elementen wat koers zo geweldig maakt.

6. Wat is de langste afstand die je ooit gefietst hebt en wat is het verhaal daarachter?
Dat was 235km tijdens een etappe van Olympia's Tour. Ik kwam halverwege ten val en kon pas na een wildemansrit hangend aan de politiemotor pas na een uur weer aansluiten bij het peloton.

7. Wat is de vervelendste valpartij die je hebt gehad en wat was de schade?
Ik ging een keer eens drie dagen achter elkaar tegen het asfalt en kreeg de bijnaam stuiterbal. Ik denk dat schade aan mijn ego het ergste was. Als ik zo over deze vraag nadenk lijkt het wel dat ik vaker van de fiets af lag dan erop zat.

8. Stel, we trekken de sprint aan en de HWV-trein bestaat uit 6 blauw zwarte shirts. Op welke plek in de trein zit jij en waarom?
De één na laatste plek, het opzetten van een goede organisatie voor een sprinttrein boeit me mateloos en dat kan mooi vanaf die plek. Arthur mag het dan afmaken.

9. Wielrennen is afzien. Welk moment in je fietscarrière heb je het meeste afgezien en heb je daar nu nog last van?
Ik verloor ooit van Rob Wessels op de Mont Ventoux. Ik had 22 km voorop gefietst maar in de laatste kilometers kreeg ik last van hongerklop en gingen alle alarmbellen op rood. Ik had nog een voorsprong maar die verdampte in rap tempo en ondanks verwoede pogingen om mezelf omhoog te sleuren kwam die buffel me in de laatste 300 meter voorbij. Ja, daar heb ik nu nog last van.

10. Aan welk lid geef jij de pen door en heb je nog een specifieke vraag voor die persoon?
De vraag van Arthur was 'Hoe ga jij de ronde van Hardenberg winnen?' maar ik wil de concurrentie die meeleest niet wijzer maken dan nodig daarom hier de gecodeerde tactiek: Eerst maken de RPM Bennie en de Clubkas de koers hard, waarna de Kopman lost om verwarring te zaaien. Als iedereen met z'n tong op het stuur ligt ontstaat er een kopgroep waar wij de Peen en de Worst meesturen. Als het gat 1 minuut is springt onze crosser Troebel naar de kopgroep door 5 bermen af te snijden. Als het gat dan 2 minuten is spring ik in ronde X (leeftijd Klaas gedeeld door 1.8, afronden naar boven) uit het peloton weg en rij binnen 1 minuut naar de kopgroep. Door het numeriek overwicht van de Lorini's in de kopgroep zal niet worden opgemerkt dat ik erbij ben waardoor ik 12 ronden lang achteraan blijf plakken en vervolgens volkomen fris de laatste 4 km solo afleg.

Ik geef de pen door aan Maurice Sandman, en mijn vraag is, ben je op tijd klaar voor de Ronde van Hardenberg?


Gerelateerde leden
Bert Lip
Laatste wijziging: 2019-02-08 23:45