9 FEB
2019

Han van de werfhorst 2e in zware trainingskoers meerdijk

Gepubliceerd: 2019-02-09 22:39   |   Laatste wijziging: 2019-02-11 17:03   |   792x bekeken
Vanochtend trokken we met 6 man (5 hwv’ers en gast Edwin Soepenberg) op de fiets vanuit Hardenberg richting Emmen voor de eerste trainingswedstrijd op de Meerdijk. Met twee vingers in de neus reden we snelheden van ruim boven de 40 dus het was al snel duidelijk: HWV is in topvorm.

Vlak voor Emmen kreeg Benjamin te maken met pech waardoor we hem naar de dichtstbijzijnde fietsenmaker geduwd hebben.
Precies op tijd kwamen we aan bij de Meerdijk en nadat we ons ingeschreven hebben kon het feest beginnen. Benjamin, Bert, Chris, Han P, Han vd W, Klaas en Rick waren aanwezig namens HWV. Na de start ging het direct los. Op het lange stuk tussen de 2 bultjes stond de wind op de kant, bovenop het 2e bultje vol op de kop. Dus het werd snel duidelijk: bij de les zijn vandaag.

Na 2 rondjes bleken we illegaal gestart te zijn (of iets in die richting) dus er kwam een herstart. Daarbij precies hetzelfde ritueel. Direct het tempo er goed in en alles op de kant. Bert voelt zich sterk en trekt in de 4e ronde keihard op kop door met Han vd W in het wiel. Na een halve ronden bleken we met een man of 12 los te zijn met in deze groep 3 HWV’ers (Han, Han en Bert).
Er werd wisselend samengewerkt, 1 renner viel 4x solo aan maar dat was natuurlijk compleet zinloos met deze omstandigheden.
Richting driekwart koers begon de vermoeidheid toe te nemen en werd er meer aangevallen door de betere mannen. Han P was eerst goed mee met de renner die steeds solo ging. Die man was natuurlijk al doodop dus die aanval werd helaas teruggehaald. Daarna was het de beurt aan Han vd W voor een duo aanval. De kans op slagen leek klein want in de groep erachter zaten nog een aantal kleppers. Er werd besloten niet vol door te rijden waarna we werden teruggepakt. Een halve ronde daarna ging de medevluchter van Han vd W er opnieuw vandoor. Gekkenwerk leek het. Uiteindelijk bleef deze renner solo weg, zeer sterk. Han vd W trok een ronde later weer door op het 2e bultje en kwam samen met iemand los. Nu toch doorgereden want het bleek dat ook de rest best moe begon te worden. Een renner van WSV Emmen kwam nog terug en bleek te sterk voor plek 2. Han werd 3e. Bert en Han P eindigden in de groep erachter.
Na een bakkie koffie begon de terugreis. Het bleek al snel dat die topvorm van de heenweg voor een groot deel het de meewind te maken had. Met een gangetje van 20 tot 22 km/u beulden we tegen de wind in terug naar Hardenberg (en een enkele gek naar Ommen). Edwin reed net voor Hardenberg zijn trapas kapot, Bert zag van vermoeidheid roze olifantjes, kortom: een mooi en memorabel dagje fietsen!

Klik hier voor fotos:
https://photos.google.com/share/AF1QipNRa1XrpJ-81cxMyxq_aYp5OmtO6DcKBMNXBkQHXgdOMlhFKfEZfKiKVvhty-2mFA?key=R1lMWjN0RERPLVhpd1JsVFJsUUlVZUZfUGZCUzZR
Eerste ronde direct koers.
Peloton na herstart.
Han vd Werfhorst in de voorste gelederen.
Christiaan Jansen voor het eerst in 10 jaar weer op de Meerdijk in actie.
Rick Eggengoor.
Benjamin in de achtervolging in groep 2.
Han voelde de pedalen niet.
Han Peeneman in de attack.
Benjamin is binnen.
Net als Chris.
Han finisht als 2e amateur.
Bert als 5e.


Gerelateerde leden
Klaas Bolks , Rick Eggengoor , Christiaan Jansen , Bert Lip , Han Peeneman , Han van de Werfhorst , Benjamin Van Elburg

#Renner
Laatste wijziging: 2019-02-11 17:03