Renner van de maand: Bram van Ballegooijen

Renner van de maand

Nadat nestor, icoon en veteraan Klaas Bolks de maand januari mocht afsluiten als renner van de maand was het deze maand een jongeling die met deze prijs aan de haal ging.

In de afgelopen maanden was het als beetje serieuze renner best wel een beetje afzien. Regenbuien teisteren onafgebroken de afgetrainde bonkige lichamen van de renners die zich klaarstomen voor het nieuwe seizoen. En houd het een keer op met regenen is het weer een of andere sneeuwstorm die code rood veroorzaakt waardoor buiten trainen bijna onmogelijk is. De zwift abonnementen gaan als warme broodjes over de toonbank en schiphol legt een extra baan aan om al de naar zon snakkende wielrenners naar zuid spanje te vliegen. Zo niet onze jongeling Bram want daar hebben we het natuurlijk over. Het woord Grinta is op zijn magere wielerlijf geschreven.

Een kleine opsomming van de vertaling van Grinta
italiaans
Grinta : Strijdbaarheid/vastberadenheid
Spaans
Grinta: Grijns
Vlaams
Grinta: lef/durf/karakter
Wielrenner
Grinta : Je kloten er af draaien

Al deze bovenstaande kreten zijn 100% op Bram van toepassing. Als je een week na het NCK vraagt wanneer de wintertraining begint heb je wel Grinta! Je hebt van die renners die via hun strava titel willen laten zie aan de rest van de wielerminnende wereld hoe zwaar en vermoeiend de training was (dan hebben we het nog niet over de renners die dit in 3 talen pogen te doen).
Zo niet onze Bram bij het lezen van zijn strava titels wordt je spontaan vrolijke en trek je zelf ook je wielerkleding aan (om bij het checken van buienradar weer op de bank te belanden maar dit terzijde).

Zijn manier van trainen zal de hedendaagse moderne wielertrainer misschien de wenkbrauwen doen fronsen maar Bram blijf alsjeblief gewoon lekker je ding doen. Fiets in januari gewoon in de korte broek als jij daar zin in hebt en ga in februari gewoon
proberen de 100 kilometer binnen de 3 uur te fietsen .

Het zou voor al die ziekelijke fanatieke wielrenners die dag in dag uit op schema trainen goed zijn om soms te denken.... Doe als Bram ... genieten van het wielrennen.

Bram gefeliciteerd met je uitverkiezing voor renner van de maand en we zijn nu al weer benieuwd naar je volgende strava ritje ..