Renner vd maand: Hans Wenker

Nadat vorige maand Maurice in het zonnetje werd gezet als renner van de maand is het nu de beurt aan een nieuwkomer bij HWV.

Na een kijkje op de fiets app strava duizelen de getallen je voor de ogen als je de data van deze man tevoorschijn tovert.
Ruim 7500 km heeft ie dit jaar al op de teller staan. Dik 220 uur heeft ie al in het zadel gezeten. Een ftp waarde waar gewone stervelingen van kunnen dromen. Ruim 30.000 hoogtemeters heeft ie dit jaar al overwonnen.

Een 45e plek bij de Grand Fondo van Limburg en daarmee gekwalificeerd voor het WK Gravel later dit jaar. Wat deze prestaties nog straffer maken is het feit dat vele van deze kilometers gemaakt zijn op zwift. Waar de gemiddelde wielrenner al moeite heeft met een uurtje zwiften weet Hans Wenker, want daar hebben we het natuurlijk over, urenlang zijn gedachten de vrije loop te laten en zijn wattages keurig op zwift te draaien.

Dat zijn buren gek worden van het langdurige irritante zoemende geluid neemt ie dan maar op de koop toe. Nou logisch dat we deze man tot renner van de maand kiezen toch?? Maar niets is minder waar ... allemaal mooie prestaties maar dat kunnen er meer toch. Hans is renner van de maand geworden omdat ie bij de tijdrit in Holtheme blauwbekkend aan het parcours stond als vrijwilliger. Waar de reguliere verkeersregelaar met een lichte vorm van morbide obesitas al tandenklapperend aan het parcours, stond was het voor onze Hans (met een vet percentage waar een Keniaanse hardloper gelijk voor zou tekenen) alsof hij 3 uur lang in een vriescel stond. Reken daarbij de windkracht 5 die er stond en de gevoelstemperatuur was ver onder -8 gedaald.

Op de vraag naderhand of hij het niet vervelend vond daar te staan was hij heel duidelijk. Als ikzelf wedstrijden rij staan er ook vrijwilligers aan de kant dus nu kon ik mooi wat terug doen. Thanks Hans dit waarderen we. Je uitverkiezing voor renner van de maand dan ook dik verdiend!

En succes natuurlijk in je voorbereiding naar het wk gravel toe!