Renner van de maand: Klaas Bolks!

In het seizoen 2024 zullen er naar alle waarschijnlijkheid weer meerdere prijzen door de blauw zwarte brigade binnen worden gehaald.

Om de renners nog meer te motiveren en te belonen heeft het bestuur de titel renner van de maand in het leven geroepen. Elke maand zal er een renner in het zonnetje worden gezet door zijn uitzonderlijke prestatie of bijzondere inzet voor de club. Onze sponsor HAWE zal deze renner dan ook belonen met een mooie waardebon. Een deskundige jury bestaande uit het voltallige bestuur zal deze renner dan ook op elke 1e van de maand bekend maken.

Om de renner van de maand Januari te kiezen was het voltallige bestuur het binnen 5 minuten unaniem met elkaar eens waarna zij de resterende tijd vulden met sterke verhalen en het aanvullen van het vochtgehalte maar dit geheel terzijde.

Hoe konden we om deze clubicoon heen. Deze renner die de 60 al ruimschoots is gepasseerd weet vriend en vijand nog regelmatig te verbazen met klinkende uitslagen. Het seizoen 2023 sloot hij dan ook af met diverse podium plaatsen in zowel de koers als ook bij tijdritten.
Wie dacht dat deze renner in de winterperiode zijn conditie een beetje op pijl hield door rustige koffieritjes heeft het faliekant mis.Hij verruild dan zijn tijdritfiets voor de cyclocrosser en duikt de modder in om zijn conditie op peil te houden.

Opmerkingen van zijn clubgenoten over rust pakken in de winter en gepolariseerd trainen lacht hij weg en zijn argument dat MVDP ook het hele jaar koerst doet de rest dan ook maar nederig zwijgen.
Hoogtepunt in januari was natuurlijk het NK veldrijden in Hoogeveen waar hij net buiten de top 10 finishte op een 11e plek. Getuigen weten te melden dat hij na de finish zachtjes mompelde... zelfs Mathieu heeft wel eens een slechte dag.
Maar Klaas Bolks want daar hebben we het over natuurlijk vanaf deze plek gefeliciteerd met je uitverkiezing voor renner van de maand.
Jou fanatisme en toewijding voor de mooie wielersport is lovenswaardig en er zijn weinig renners die zo hun schema's dag in dag uit afwerken zoals jij dat doet. Daar kunnen veel renners een voorbeeld aan nemen. Ook je niet aflatende inzet voor de club heeft meegespeeld in de beslissing om je deze titel te doen toekomen.

Het bestuur wenst je dan ook weer een goed en gezond wielerseizoen toe!

Fotos